Animated School Pencil
https://www.facebook.com/12gymach
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.», Αδαμάντιος Κοραής

 


"O Δικαιόπολις μας ταξιδεύει στο μαγευτικό κόσμο του Αρχαίου Θεάτρου".

Η Γ ταξη του σχολείου μας παρακολούθησε σήμερα 9/3 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "ο Δικαιόπολις μας ταξιδεύει στο μαγευτικό κόσμο του Αρχαίου Θεάτρου".

Αρχικά, προβλήθηκε μια παρουσίαση μέσω της οποίας οι μαθητές έμαθαν για το Αρχαίο Θέατρο των Αχαρνών, τη γέννησή του, τους τρεις μεγάλους τραγικούς ποιητές Αισχύλο, Σοφοκλή, Ευριπίδη, τους κωμικούς ποιητές Αριστοφάνη και Μένανδρο, την αναβίωση του αρχαίου θεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, την επίδραση του αρχαίου δράματος στη σύγχρονη δημιουργία. Το διδακτικό κομμάτι του προγράμματος διανθίστηκε από μικρά βίντεο για καλύτερη και πιο ευχάριστη αφομοίωση του γνωστικού αντικειμένου από τους μαθητές.

Στη συνέχεια, έγινε κατασκευή θεατρικού προσωπείου με τη μέθοδο της γυψόγαζας. Σκοπός ήταν η γνωριμία των παιδιών με την αρχαία ελληνική σκευή, να κατανοήσουν τη λειτουργία του προσωπείου, να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά.

Τέλος, τα παιδιά με τη βοήθεια των αρχαιολόγων του Τμήματος δραματοποίησαν μια διασκευή από τους Αχαρνής του Αριστοφάνη. Το θεατρικό παιχνίδι συνοδεύτηκε από μουσικά κομμάτια που έχουν γραφτεί από διάσημους Έλληνες συνθέτες μας για αντίστοιχες παραστάσεις στην Επίδαυρο.

Ήταν μια πολύ ευχάριστη και διδακτική εμπειρία για όλους!




ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ..


Blogger Widgets Blogger Widgets