Animated School Pencil
https://www.facebook.com/12gymach
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.», Αδαμάντιος Κοραής

Το σχολείο μας στο..Διάστημα!

Να εξερευνήσουν το Διάστημα θέλησαν δέκα μαθητές του σχολείου μας και επιστρατεύοντας τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την κριτική τους σκέψη και με βοηθό και καθοδηγητή την εκπαιδευτικό κ. Βασιλική Ξύδη φυσικό, συνέθεσαν δύο εργασίες με τις οποίες θα εκπροσωπηθεί το γυμνάσιο μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό "Οδυσσέας". Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που διεξάγεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Οδυσσέας» το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το 7ο Πρόγραμμα Πλαισίου υπό τον άξονα «Μελέτες και δραστηριότητες για την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής πολιτικής διαστήματος», με συνδιοργανωτές την Ελληνογερμανική Αγωγή και την έκθεση European Space Exro και υποστηρικτή την Ενωση Ελλήνων Φυσικών. 
Στα πλαίσια του διαγωνισμού αυτού κλήθηκαν οι μαθητές να ασχοληθούν με θέματα αστρονομίας και διαστημικής και χρησιμοποιώντας την επιστημονική μέθοδο, να παράγουν μία αυθεντική επιστημονική εργασία πειραματική ή βιβλιογραφική. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές μας συγκρότησαν δύο πενταμελείς ομάδες κάθε μία από τις οποίες ασχολήθηκε με διαφορετικό θέμα. Έτσι, η πρώτη ομάδα μαθητών μας (Λουρδή Φαίδρα, Πλαστουργός Δημήτρης, Τύραλη Κωνσταντίνα, Κίτσιος Χρήστος και Βλαχάκη Ασπασία) θέλησε να "ξεκλειδώσει" τα μυστικά της κοσμικής ακτινοβολίας και σε συνεργασία με Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τη βοήθεια της επιβλέπουσας καθηγήτριας εκτέλεσαν μετρήσεις με το τηλεσκόπιο μιονίων του ΕΜΠ.
Lambda-Sat
Η δεύτερη ομάδα ( Γιαννόπουλος Αναστάσιος, Καραγιάννης Αλέξανδρος, Παβέλη Αναστασία, Παππά Δέσποινα και Τάτσης Αθανάσιος) ασχολήθηκαν με το επίτευγμα μιας ελληνικής επιστημονικής ομάδας, το μικροδορυφόρο ονόματι Lambda-Sat που έχει ως στόχο την ενίσχυση και την βελτίωση της τεχνολογίας του διαστήματος, δημιουργώντας υπό την καθοδήγηση της κ. Ξύδη μια εξαιρετική βιβλιογραφική εργασία. Αναμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που θα ανακοινωθούν την 1η Μαρτίου 2013 σε εθνικό επίπεδο και σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!
Δέσποινα Σετάκη

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ..


Blogger Widgets Blogger Widgets