Animated School Pencil
https://www.facebook.com/12gymach
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.», Αδαμάντιος Κοραής

Πρόγραμμα Σίτισης και Υγιεινής Διατροφής στο σχολείο μας!

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το σχολείο μας επιλέχθηκε να συμμετέχει στο Πρόγραμμα Σίτισης και Υγιεινής Διατροφής, το οποίο υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής «Prolepsis» με δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με βάση την αρ. 110946/Γ7/20-09-2012 σχετική απόφαση.
Η σίτιση αφορά όλους τους μαθητές του σχολείου και θα υλοποιηθεί με τη διάθεση καθημερινών μικρογευμάτων μέσω της κυλικειάρχου, της οποίας η συναίνεση και συνεργασία είναι απαραίτητη για την υλοποίηση του προγράμματος. Το προϊόν του μικρογεύματος θα περιλαμβάνει ένα από τα εξής: σάντουϊτς με γαλοπούλα ή κοτόπουλο, τυρί και ντομάτα, αραβική πίτα ή τοστ με διπλό τυρί, κουλούρι Θεσσαλονίκης και τυρί, σπανακόπιτα με ελαιόλαδο (χορτόπιτα ή κολοκυθόπιτα) , φρέσκο φρούτο της εποχής σε καθημερινή βάση (διαφορετικό για κάθε ημέρα της εβδομάδας) και γάλα λευκό 3 φορές την εβδομάδα.
Προϋπόθεση για την έναρξη του προγράμματος είναι η άμεση συμπλήρωση κάποιων εντύπων όπως άρνησης συμμετοχής από όσους γονείς δεν επιθυμούν να συμμετέχει το παιδί τους στο πρόγραμμα καθώς και ενός ερωτηματολογίου σχετικά με τις ανάγκες σίτισης και τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών. Τα ανωτέρω έντυπα μαζί με μία ενημερωτική επιστολή και ένα έντυπο συμβουλών υγιεινής διατροφής θα διατεθούν στους γονείς μέσω των μαθητών μέσα σε ένα ενημερωτικό φάκελο. Το σχολείο θα μοιράσει τους φακέλους στους μαθητές τη Δευτέρα 15/10/2012. Περισσότερες πληροφορίες στη Δ/νση του Σχολείου ή στον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Ζάχο Θεόδωρο.
Χριστιάνα Ιωαννίδου Θεολόγος-Υποδιευθύντρια

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ..


Blogger Widgets Blogger Widgets