Animated School Pencil
https://www.facebook.com/12gymach
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.», Αδαμάντιος Κοραής

Ομιλίες


Σχολικό έτος 2018-2019

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ 2019ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΣΙΝΚΙΝΗΣΗΣ

50 παιδιά της Β' και Γ' τάξης λέμε ΝΑΙ στην διαφορετικότητα, ΟΧΙ στο bullying μέσα από το παιχνίδι. 
ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ

Μία από τις πολλές συμμετοχές μας στα δρώμενα του ολυμπιακού Χωριού
Σχολικό Έτος 2017-2018


"ΑΓΆΠΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ, ΑΝΑΤΡΟΦΉ ΜΕ ΟΡΙΑ".

 Ανοιχτή συζήτηση με την ψυχολόγο κ. Καραγιάννη Θεοδοσία. Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018.


Σχολικό Έτος 2012-2013


Υπεύθυνες για την πρόσκληση των ομιλητών είναι η κ.Ειρήνη Ρείση και η κ. Ζωή Μπούσουλα.

* Όχι στο σχολικό εκφοβισμό


Ο σχολικός εκφοβισμός (bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας που τείνει να λάβει διαστάσεις μάστιγας στις μέρες μας. Δεν πρόκειται για αθώα πειράγματα ή πλάκες ή καβγάδες μεταξύ παιδιών που δεν έχουν διάρκεια και δεν επηρεάζουν τη συναισθηματική κατάσταση των εμπλεκομένων, αλλά για επαναλαμβανόμενες καταστάσεις με μεγάλη διάρκεια που χαρακτηρίζονται από ανισορροπία δυνάμεων μεταξύ των δύο μερών, με αποτέλεσμα το παιδί που εκφοβίζεται να νιώθει διαρκώς φοβισμένο και αγχωμένο, να απομονώνεται συναισθηματικά και κοινωνικά και να παρουσιάζει σχολική άρνηση και σε ακραίες περιπτώσεις ακόμη και κατάθλιψη. Αν και πρόκειται για φαινόμενο πολύ παλιό, οι διαστάσεις που έχει λάβει οδήγησαν πολλές χώρες του κόσμου σε δράσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του και ανάμεσα σε αυτές τις χώρες είναι και η Ελλάδα. Μέσα στα πλαίσια αυτής της παγκόσμιας πλέον προσπάθειας κατά της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία, κλήθηκε από την κ. Ειρήνη Ρεϊση και την κ. Ζωή Μπούσουλα για άλλη μια φορά ψυχολόγος από το Χαμόγελο του Παιδιού, για να ενημερώσει τους μαθητές μας για το τι είναι ο εκφοβισμός, ποια είναι τα είδη του, τις συνέπειες για το παιδί που εκφοβίζεται και να τους παροτρύνει να μιλήσουν αν παρατηρήσουν κάποιο ανάλογο φαινόμενο, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να το σταματήσουν!* Ομιλία για τις διατροφικές διαταραχές και την υγιεινή διατροφή 


Αναμφισβήτα η εφηβεία είναι μια φυσιολογική πορεία μετάβασης από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, κατά την οποία ο έφηβος αναζητώντας την ταυτότητα του πολλές φορές υιοθετεί στάσεις ετερογενείς, αντιφατικές και συγκρουσιακές. Έχοντας ως βασικό του στόχο τον αυτοπροσδιορισμό, ο εφηβος «αποκαθηλώνει» γονεικά και δασκαλικά πρότυπα, ταυτίζεται εφήμερα και με πάθος με πρόσωπα και είδωλα της εποχής που προβάλλονται από τα ΜΜΕ ( π.χ. μοντέλα με τέλειες αναλογίες ή αθλητές με μυώδες σώμα) και είναι πιο επιρρεπής σε διατροφικές διαταραχές όπως νευρική ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία και παχυσαρκία. Λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες διατροφικές διαταραχές καθώς και πρακτικές συμβουλές για σωστή διατροφή στα πλαίσια ενός προγράμματος ενημερωσης του μαθητικού πληθυσμού που τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κλήθηκε να δώσει στους μαθητές του σχολείου μας η διαφολόγος κ. Αστερία Σταματάκη. Μέσα από μία διαδραστική παρουσίαση η κ. Σταματάκη , προσκεκλημένη από τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Ειρήνη Ρεΐση και κ. Ζωή Μπούσουλα, πληροφόρησε τους μαθητές μας για τις συγκεκριμένες διατροφικές διαταραχές, εστιάζοντας στη σημασία της σωστής και ισορροπημένης διατροφής και τον καθοριστικό ρόλο που παίζει τόσο στη σωματική όσο και στην πνευματική τους ανάπτυξη.


* Όχι στην παιδική  κακοποίηση!


  Οι μαθητές παρακολουθούν την παρουσίαση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον
  Την Πέμπτη και την Παρασκευή 22 και 23/11/2012 ο κ.Στέφανος Αλεβίζος ψυχολόγος από το Χαμόγελο του Παιδιού μίλησε στους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας για την παιδική κακοποίηση.  Κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα της ομιλίας ήταν η αμεσότητα και η απλότητα της παρουσίασης του φαινομένου αυτού μέσα από προσεχτικά επιλεγμένες αληθινές ιστορίες που έδιναν στους μαθητές τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους και  να αλληλεπιδράσουν με τον ομιλητή και τους συμμαθητές τους. Συγχαρητήρια για την εξαιρετική παρουσίαση καθώς και για την πρόσκληση του χαρισματικού αυτού ομιλητή από τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Ειρήνη Ρεΐση και κ. Ζωή Μπούσουλα.

  * Ομιλία για το AIDS  την Παρασκευή 7-10-2012


  O ομιλητής από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ

  "Η σημερινή κοινωνία μαστίζεται σε μεγάλο ποσοστό από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, φαινόμενο το οποίο παρουσιάζει αυξητικές τάσεις. Έτσι, το σχολείο μας πήρε την απόφαση να προσκαλέσει το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για να μας κάνουν μια σχετική ενημέρωση. Κύρια θέματα αποτέλεσαν οι κίνδυνοι από τα νοσήματα αυτά και οι τρόποι πρόληψης. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συμμετείχαν ενεργά καθ'όλη τη διάρκεια της συζήτησης και έλυσαν αρκετές από τις απορίες τους. Κατά τη γνώμη μας, ήταν μία από τις χρησιμότερες ημερίδες που έχουν πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας"
  Συντάκτες:Τάσος Γιαννόπουλος & Κωνσταντίνα Τύραλη μαθητές της Γ'τάξης

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ..


Blogger Widgets Blogger Widgets