Animated School Pencil
https://www.facebook.com/12gymach
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.», Αδαμάντιος Κοραής

Αιέν Αριστεύειν..


Στη σελίδα αυτή θα "φιλοξενούμε" τις επιτυχίες και διακρίσεις των μαθητών και εκπαιδευτικών μας σε διαγωνισμούς, φεστιβάλ ή διοργανώσεις, μια που μας κάνουν ιδιαίτερα περήφανους και αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο πόσο ουσιαστική και αποτελεσματική μπορεί να είναι η εκπαίδευση. Σχολικη  Χρονια 2016-2017

ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ .....ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ!!!
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ
Η μαθήτρια μας Αγγελική Ζαχαροπούλου της Α' Γυμνασίου απέσπασε βραβείο αριστείας στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου " ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2017", που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με την καθοδήγηση της φυσικού του σχολείο μας Ξύδη Βασιλικής (πειραματική φυσικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη Φυσική Υψηλών Ενεργειών). Σύμφωνα με την καθηγήτρια της, η Αγγελική ήταν αφοσιωμένη στο στόχο της, μελέτησε μεθοδικά και συνεργάστηκε με την καθηγήτρια της με τον καλύτερο τρόπο. Βασικός παράγοντας επιτυχίας της επίσης ο ενθουσιασμός της.
Γνώρισε τον γοητευτικό κόσμο της Φυσικής μέσα από το πείραμα, ανέπτυξε δεξιότητες και χρησιμοποίησε την κριτική της ικανότητα. Συγχαρητήρια στην Αγγελική και την καθηγήτρια της και ευχόμαστε και στους υπόλοιπους μαθητές μας τέτοιες διακρίσεις στο πεδίο της Φυσικής καθώς και σε άλλα επιστημονικά πεδία. Αξίζει να τονίσουμε εδώ ότι οι συμμαθητές της στο τμήμα Α2 την επαίνεσαν ,την χειροκρότησαν και της έδειξαν με το μοναδικό τους τρόπο την υπερηφάνεια τους για εκείνη!!! Μπράβο παιδιά!!!
Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό  στη σχετική ιστοσελίδα " ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 2017" και ενημέρωση για έγκαιρη συμμετοχή σ'αυτόν από την κ. Ξύδη για την επόμενη σχολική χρονιά. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!    

Σχολικη  Χρονια 2014-2015

 • Το χρυσό του e-twinning στο σχολείο μας!
Μετά την ευρωπαϊκή διάκριση, το έργο eTwinning του σχολείου μας "Sherlock Holmes" απέσπασε και το 1ο βραβείο στον 9ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning στην ηλικιακή ομάδα 13-15 (Γυμνάσια). Πολλές εκπαιδευτικές ιστοσελίδες αλλά και διαδικτυακές εφημερίδες φιλοξένησαν την είδηση όπως:

Στις 14 Νοεμβρίου 2014  οι εκπαιδευτικοί : Μαρία Βασιλοπούλου ( υπεύθυνη προγράμματος), Δέσποινα Σετάκη και Ευτυχία Χρόνη παρέστησαν στην απονομή του βραβείου που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στα πλαίσια του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου «Ευρωπαϊκά Προγράμματα Συνεργατικότητας».

Το βίντεο που δημιούργησαν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για την απονομή (κάντε κλικ στην εικόνα)

https://db.tt/qSDBsHeV

Για το βίντεο της εκδήλωσης βράβευσης κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα.
Βίντεο απονομής

Μια βδομάδα περίπου μετά την απονομή οργανώθηκε μια μικρή γιορτούλα στο σχολείο μας με επίτημους καλεσμένους τους μαθητές μας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό και στους οποίους οφείλεται το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας. Στη γιορτούλα αυτή, που θύμιζε σχολικό πάρτι, δόθηκαν στον καθένα μαθητή αναμνηστικά δωράκια από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα - προσφορά της Εθνικής Υπηρεσίας etwinning, ενώ καθηγητές και μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναπολήσουν τις ωραίες στιγμές που έζησαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία του σχολείου μας μέχρι στιγμής σε εθνικό επίπεδο, μια μοναδική διάκριση, αποτέλεσμα της ουσιαστικής και δημιουργικής διαμαθητικής συνεργασίας και διακριτικής αλλά αποτελεσματικής καθοδήγησης της από καινοτόμους εκπαιδευτικούς!!! Μπράβο στην εξαιρετική ομάδα μας!!! 

Η ψηφιακή έκδοση των βραβευμένων εργασίων από την Εθνική Υπηρεσία etwinning.


 

Σχολικη Χρονια 2013-2014

 •  Και η επιτυχία συνεχίζεται...  

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι αριστούχοι μας διεκδίκησαν μια θέση στο σχολείο των ονείρων τους... το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων και τα κατάφεραν. Από το Σεπτέμβριο οι μαθητές μας: Χωριανόπουλος Στέφανος, Φτούλης Εμμανουήλ, Μπίφσας Λέανδρος, Παπαθανάσης Χρήστος, Πάνου Μαρία-Αναστασία και Λουρδής Κωνσταντίνος θα είναι μαθητές του πρότυπου αυτού σχολείου και τους ευχόμαστε από καρδιάς να κάνουν όλα τα όνειρα τους πραγματικότητα! 


 •  Διάκριση στην κοινωνική επιχειρηματικότητα για το σχολείο μας  
Φετος τα παιδιά του σχολείου μας και συγκεκριμένα οι μαθητές της Γ΄ τάξης που συμμετείχαν στο
περιβαλλοντικό πρόγραμμα: "Έλα στη δράση" με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Τριανταφυλλιά Λούκου και συνεργάτες την κ.Αικατερίνη Κεχαγιά, κ. Γιώργο Ζυμάρη και τον κ. Γιώργο Τσατσαρώνη πήραν μερος στον διαγωνισμό κοινωνικής καινοτομίας του (Social Innovation Relay) που υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο από τον Οργανισμό Junior Achievement, και απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών (Γ΄ Γυμνασίου & Λυκείου). Ο διαγωνισμός διεξήχθη on line σε τέσσερις φάσεις. Στην πρώτη φάση οι μαθητές εγγράφηκαν στην πλατφόρμα του διαγωνισμού κοινωνικής καινοτομίας έχοντας σχηματίσει τις ομάδες τους και υπέβαλλαν ιδέα τους. Οι ιδέες αξιολογήθηκαν και οι 20 καλύτερες πανελληνίως πέρασαν στη δεύτερη φάση, μεταξύ των οποίων και η ιδέα των μαθητών του προγράμματος."έλα στη δράση".  Οι είκοσι αυτές ομάδες συνεργάστηκαν οnline με εθελοντές-συμβούλους της ΗΡ και έλαβαν καθοδήγηση (e-mentoring) για να προετοιμαστούν για το επόμενο στάδιο του Διαγωνισμού (την υποβολή μίας εργασίας/concept paper), διεκδικώντας μία θέση στον Τελικό Πανελλαδικό διαγωνισμό ο οποίος έλαβε χώρα, επίσης, διαδικτυακά.
Και σε αυτή την τρίτη φάση του διαγωνισμού η ομάδα μας τα κατάφερε και είμασταν ανάμεσα στις δέκα καλύτερες ομάδες πανελληνίως, αυτή τη φορά. Στην τέταρτη και τελευταία φάση, δηλαδή στον Πανελλήνιο online Τελικό που ακολούθησε παρουσιάσαμε την ιδέα μας σε powerpoint και μπορεί να μην αποσπάσαμε κάποιο από τα τρία βραβεία αλλά ειδικά εμείς βραβευτήκαμε με τον έπαινο" Ευ αγωνίζεσθαι", πολύ σημαντικό για όλους μας. Μάλιστα, η υπεύθυνη του προγράμματος  κ. Τριανταφυλλιά Λούκου μαζί με τις μαθήτριες Σουλεϊμάν Λαμίς και Βλαχάκη Ασπασία παραβρέθηκαν στη βράβευση των ομάδων και μαζί με τον έπαινο, η HP έδωσε στις δύο μαθήτριες από ένα φορητό υπολογιστή, δώρα που έλαβαν μόνο οι νικητές!! Μπράβο στους μαθητές μας και στους άξιους εκπαιδευτικούς- καθοδηγητές τους!

Και λίγα λόγια για την ιδέα μας που ξεχώρισε .....

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ 
Το Ολυμπιακό χωριό, όπως και όλες οι άλλες περιοχές, έχει τα δικά του προβλήματα. Ένα από πιο βασικά προβλήματα της περιοχής μας είναι τα απορρίμματα και η ορθή διαχείρισή τους. Ένα δεύτερο ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα, είναι το ότι λόγω της οικονομικής δυσχέρειας πολλοί κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα στην κάλυψη των αναγκών τους σε επίπεδο διατροφής. Αποφασίσαμε λοιπόν στο σχολείο μας να αντιμετωπίσουμε με κάποιο τρόπο αυτά τα προβλήματα. Προχωρήσαμε στη δημιουργία μιας ομάδας μαθητών που, με τη βοήθεια των καθηγητών μας, θα προβαίναμε σε δράσεις για τον περιορισμό των προαναφερθέντων ζητημάτων. Ασφαλώς η πρώτη ιδέα ήταν να εδραιωθεί και να γενικευθεί η ανακύκλωση απορριμμάτων που είναι δυνατόν να «χρησιμοποιηθούν» με επωφελή τρόπο για την κοινότητά μας. Αποφασίσαμε να προβούμε στην κομποστοποίηση, ώστε και να ελαττώσουμε τον όγκο των απορριμμάτων που δημιουργούνται . - Τοποθετήσαμε συγκεκριμένους κάδους για τη συλλογή φυσικών υλικών, όπως φλούδες από φρούτα, τσόφλια αβγών, χαρτόνι, και ορίστηκαν άτομα που θα είχαν την ευθύνη συγκέντρωσης στο τέλος κάθε μέρας σε συγκεκριμένο χώρο για την «ταφή» τους. 


Επίσης, έγινε ενημέρωση των μαθητών όλου του σχολείου για τη δράση μας και για τους σκοπούς της και ζητήθηκε η συμμετοχή όλων προκειμένου να ευοδωθεί η προσπάθειά μας. - Επιπλέον, αποφασίσαμε να συλλέγουμε συστηματικά τα απορρίμματα της λαϊκής αγοράς που γίνεται στην περιοχή μας και που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κομποστοποίηση. Η δεύτερη ιδέα ήταν να χρησιμοποιήσουμε το δικό μας λίπασμα από την κομποστοποίηση για καλλιέργεια. Με φυτώρια που μας παραχωρήθηκαν δημιουργήσαμε το δικό μας λαχανόκηπο στο σχολείο μας, ώστε να παράγουμε προϊόντα τα οποία στη συνέχεια δίνονται σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Και τα προϊόντα είναι αγνά, καθώς δεν χρησιμοποιούμε φυτοφάρμακα - με αυτό τον τρόπο δεν επιβαρύνουμε περισσότερο το ήδη μολυσμένο μας περιβάλλον, αλλά ούτε και την υγεία μας!  
 Τριανταφυλλιά Λούκου Υπεύθυνη Προγράμματος

Σχολικη Χρονια 2012-2013

 •  Οι αριστούχοι μας στα Ανάβρυτα!  
Από τη χρονιά αυτή τα Πρότυπα Πειραματικά σχολεία ξαναβρήκαν την ταυτότητα τους ως κέντρα αριστείας και επιλέγουν πλέον τους μαθητές τους με εισαγωγικές εξετάσεις. Έτσι, οι τελειόφοιτοι του γυμνασίου μας  Τάτσης Αθανάσιος, Τύραλη Κωνσταντίνα και Λουρδή Φαίδρα έλαβαν μέρος με επιτυχία στις εξετάσεις αυτές για το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων και μας έκαναν περήφανους. Μπράβο σας παιδιά !  Επιτυχία σε ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε στη ζωή σας και να θυμάστε:

"Η επιτυχία δεν είναι το κλειδί για την ευτυχία. Η ευτυχία είναι το κλειδί για την επιτυχία. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, θα γίνεις πετυχημένος.".
Δέσποινα Σετάκη
 •  Κατακτώντας το ...Διάστημα Δέκα μαθητές του σχολείου μας στις αρχές Φεβρουαρίου του 2013, με εμψυχωτή και καθοδηγητή την κ. Βασιλική Ξύδη φυσικό του σχολείου μας, θέλησαν να εξερευνήσουν το διάστημα, λαμβάνοντας μέρος στον στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό "Οδυσσέας". Στα πλαίσια του διαγωνισμού αυτού κλήθηκαν οι μαθητές να ασχοληθούν με θέματα αστρονομίας και διαστημικής και χρησιμοποιώντας την επιστημονική μέθοδο, να παράγουν μία αυθεντική επιστημονική εργασία πειραματική ή βιβλιογραφική. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές μας συγκρότησαν δύο πενταμελείς ομάδες κάθε μία από τις οποίες ασχολήθηκε με διαφορετικό θέμα. Ο χρόνος ήταν λιγοστός, αλλά το πάθος και το πείσμα των ομάδων και της επιβλέπουσας μεγάλο και όταν τελικά ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα είδαν πώς για ελάχιστες μονάδες δεν κατέκτησαν το όνειρο! Ειδικότερα, η πρώτη ομάδα μαθητών (Λουρδή Φαίδρα, Πλαστουργός Δημήτρης, Τύραλη Κωνσταντίνα, Κίτσιος Χρήστος και Βλαχάκη Ασπασία) που θέλησε να "ξεκλειδώσει" τα μυστικά της κοσμικής ακτινοβολίας και σε συνεργασία με Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τη βοήθεια της επιβλέπουσας καθηγήτριας εκτέλεσαν μετρήσεις με το τηλεσκόπιο μιονίων του ΕΜΠ κατέκτησαν τη δεύτερη θέση πανελλαδικά στην κατηγορία που διαγωνίστηκαν συγκεντρώνοντας 18,11 βαθμούς! Η δεύτερη ομάδα ( Γιαννόπουλος Αναστάσιος, Καραγιάννης Αλέξανδρος, Παβέλη Αναστασία, Παππά Δέσποινα και Τάτσης Αθανάσιος) που ασχολήθηκαν με το επίτευγμα μιας ελληνικής επιστημονικής ομάδας, το μικροδορυφόρο ονόματι Lambda-Sat συγκέντρωσαν 15,42 βαθμούς, κατακτώντας την πέμπτη θέση πανελλαδικά στην κατηγορία τους! Συγχαρητήρια σε όλους, για εμάς είναι σαν να πήρατε την πρώτη θέση!
 •  Χρυσό στο Judo !   
Ο μαθητής μας, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος της Β2 τάξης απέσπασε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία παίδων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο (Judo) Παίδων Α' -Κορασίδων Α', Εφήβων - Νεανίδων , που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο στις 16-17 Φεβρουαρίου του 2013.  Θερμά συγχαρητήρια Κωνσταντίνε από όλους μας και σου ευχόμαστε κι άλλες επιτυχίες στον αθλητισμό και γενικά στη ζωή σου!
 • Πρωτιά στην Ανακύκλωση!
  ανακύκλωση είναι ένα από τα ενδιαφέροντα μου και δεν χάνω ευκαιρία να ανακυκλώνω, όχι μόνο προς όφελος δικό μου, αλλά του πλανήτη ολόκληρου! 
Όλα ξεκίνησαν από την ανακοίνωση για το διαγωνισμό, που μας έκανε η κ. Τριανταφυλλιά Λούκου, μία από τις εκπαιδευτικούς που συμμετέχει στο πρόγραμμα της κομποστοποίησης του σχολείου μας. Όταν την άκουσα χάρηκα γιατί έψαχνα καιρό να βρω κάποιο διαγωνισμό με θέμα την ανακύκλωση για να συμμετέχω. Ο χρόνος ήταν λιγοστός μια που πληροφορηθήκαμε για το διαγωνισμό τρεις μέρες πριν τη λήξη του, αλλά με τη βοήθεια της οικογένειας μου άρχισα να μαζεύω γρήγορα μπουκάλια και κουτιά, πλαστικά, μεταλλικά ή γυάλινα και τα μετέφερα στα ειδικά μηχανήματα συλλογής ανακυκλώσιμων συσκευασιών γνωστού σούπερ μάρκετ της περιοχής.
Μέσα σε τρεις μέρες κατόρθωσα να συλλέξω 88 ανακυκλώσιμες συσκευασίες και μετά τη λήξη του διαγωνισμού περίμενα ελπίζοντας ότι θα είμαι μέσα στους νικητές. Οι μέρες περνούσαν χωρίς καμία ειδοποίηση, ώσπου μια μέρα γυρίζοντας από το σχολείο αποφάσισα να επικοινωνήσω η ίδια με τους υπεύθυνους για να ρωτήσω αν είμαι μέσα στους νικητές. Η χαρά μου, όταν άκουσα το πολυπόθητο ναι, ήταν απερίγραπτη. Το έπαθλο του διαγωνισμού ήταν ένα πανέμορφο ποδήλατο, όμως ακόμα και έπαθλο να μην υπήρχε είμαι σίγουρη ότι πάλι θα συμμετείχα!"
Ζαχαρούλα Βελούδου μαθήτρια Γ1
 • Διάκριση στα Μαθηματικά
"Εδώ και χρόνια η Ε.Μ.Ε. δίνει τη δυνατότητα σε όσους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιθυμούν, να λάβουν μέρος στον μαθηματικό διαγωνισμό "Θαλής". Στα πλαίσια αυτού του διαγωνισμού συμμετείχα κι εγώ τον Οκτώβριο 2012. Πήγα στο κέντρο διεξαγωγής των εξετάσεων, στις Αχαρνές, με αρκετή περιέργεια για το αν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις των ασκήσεων. Όταν μας μοιράστηκαν τα θέματα με εντυπωσίασε και με τρόμαξε ταυτόχρονα η πολυπλοκότητα των ασκήσεων, όπως και τους υπόλοιπους απ'ότι αντιλήφθηκα. Παρ'όλα αυτά κατάφερα με πολύ προσπάθεια και αυτοσυγκέντρωση να τις λύσω. Αφού παρέδωσα το γραπτό μου αισθάνθηκα ικανοποίηση που κατάφερα να απαντήσω σε όλα τα θέματα, αλλά και έναν πονοκέφαλο που με συνόδευε την υπόλοιπη μέρα. Έτσι, όταν έμαθα ότι πέρασα με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις χάρηκα πολύ και έβαλα στόχο την συμμετοχή μου στο διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς!
Κωνσταντίνα Τύραλη μαθήτρια Γ4

 • Ο πρώτος μας αγώνας πειραμάτων (12 και 13 Οκτωβρίου 2012)
Μερικοί από τους μαθητές της ομάδας μας

Εύφημο μνεία απέσπασε η ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας για την παρουσία της στους 7ους αγώνες πειραμάτων και κατασκευών φυσικών επιστημών που οργανώθηκε από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αιγάλεω και την Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη» (Science on Stage – Europe). Η ολοκληρωμένη διδακτική πρόταση (δείτε την πρόταση πατώντας εδώ ) που παρουσιάστηκε με τίτλο «Παίζοντας μπάλα με τις επιστήμες..» είχε έντονο διαθεματικό χαρακτήρα και έδειχνε πώς μπορούν να καταρριφθούν τα συμβατικά σύνορα μεταξύ των επιστημών, καθώς τα εμπλεκόμενα γνωστικά αντικείμενα ήταν πέρα από τη φυσική και τη χημεία, τα μαθηματικά, η βιολογία και η φυσική αγωγή. Αν και είχε καταφέρει και είχε ξεχωρίσει στην προεπιλογή ανάμεσα σε περίπου 200 εργασίες, το απλό πείραμα που επιλέχτηκε από την ομάδα του σχολείου μας, δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο από τα οκτώ βραβεία, μια και είχε να ανταγωνιστεί με άλλες 64 εργασίες , που ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία πρωτότυπες κατασκευές – ευρεσιτεχνίες εκπαιδευτικών, πιο κοντά στη φιλοσοφία του ευρωπαϊκού διαγωνισμού. Παρόλα αυτά, οι μαθητές μας έκαναν μεγάλη εντύπωση για την θέρμη και την ωριμότητα με την οποία υποστήριξαν την εργασία στο σύνολο της, έλαβαν ίσως τα περισσότερα χειροκροτήματα από άλλους μαθητές σχολείων που επισκέφτηκαν την έκθεση και εντυπωσίασαν τους κριτές και τους απλούς επισκέπτες με το ήθος, την ευγένεια και το χιούμορ τους. Ευχαριστούμε τους μαθητές: Λουρδή Φαίδρα, Καραγιάννη Αλέξανδρο, Κληρονόμου Ελευθερία, Τριανταφυλλίδη Ειρήνη, Πεχλιβάνη Μαριάννα, Σαββόγλου Αθηνά, Γιαννόπουλο Αναστάσιο, Τόλη Φωτεινή, Τραγουστή Φωτεινή, Αγγελόπουλο Κωνσταντίνο, Τάτση Αθανάσιο, Δήμο Θεόδωρο, Πανταζή Χαράλαμπο, Παβέλη Αναστασία και τις καθηγήτριες: κ. Σετάκη Δέσποινα, κ. Μαυροπάνου Α. και κ. Ξύδη Βασιλική για την άξια εκπροσώπηση του σχολείου μας σε αυτήν την «γιορτή» των Φυσικών Επιστημών.Σχολικη Χρονια 2011-2012

 • Παρουσίαση του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του σχολείου μας

Μαθητές της Περιβαλλοντικής μας Ομάδας
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσίαση του περιβαλλοντικού προγράμματος του σχολείου μας με τίτλο "Κομποστοποίηση και Καλλιέργεια - Παραγωγή – Συσκευασία Μανιταριών" στην ημερίδα που διοργανώθηκε την Πέμπτη 10 Μαίου στον χώρο του 9ου γυμνασίου Αχαρνών με τη συμμετοχή έξι γυμνασίων του Δήμου.  Μπροστά στα μάτια των παρεβρισκόμενων ξεδιπλώθηκαν εικόνες από το σχολείο του αύριο, καθώς μικρές θεατρικές παραστάσεις, παραδοσιακοί χοροί, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά προγράμματα -όλα με πρωταγωνιστές τους μικρούς μαθητές- εδειξαν σε όλους πόσο πολύπλευρη και ενδιαφέρουσα μπορεί να γίνει η εκπαίδευση όταν φιλοξενεί και στηρίζει τέτοιες αξιόλογες δράσεις. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές Αναστάσιος Γιαννόπουλος και Δέσποινα Παππά - εκπρόσωποι της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας- παρουσίασαν με εύστοχο τρόπο και ιδιαίτερη άνεση τα πεπραγμένα της ομάδας κατά τη διάρκεια του προγράμματος που διήρκεσε ολόκληρο το σχολικό έτος. Το πρόγραμμα, μάλιστα, εντυπωσίασε ιδιαίτερα γιατί  περιλάμβανε πρακτικές συμβουλές οικιακής κομποστοποίησης και καλλιέργειας μανιταριών, οι οποίες είναι άμεσα εφαρμόσιμες με πολύ καλά αποτελέσματα. Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του προγράμματος, εμψυχωτές και καθοδηγητές της ομάδας, κ. Τριανταφυλλιά Λούκου και κ. Αθηνά Στακιά καθώς και τους μαθητές μας που με τόσο απλό και κατανοητό τρόπο μας έδειξαν πώς να κάνουμε τον κόσμο μας ομορφότερο και πιο πράσινο!

 • Διάκριση στον Διαγωνισμό Λογοτεχνίας 
Η Ράνια Ντεμάρ μαθήτρια της Β' τάξης του σχολείου μας απέσπασε ειδική διάκριση στο διαγωνισμό λογοτεχνίας που διοργανώνει το λογοτεχνικό εργαστήρι Ανατολικής Αττικής, δίνοντας στους μαθητές μια μοναδική ευκαιρία για ελεύθερη έκφραση και προσωπική δημιουργία. Τα συγχαρητήρια αξίζουν κατά πρώτο και κύριο λόγο στη μικρή Ράνια και κατά δεύτερο στην υπεύθυνη  φιλόλογο μας Δρ. Φιλίτσα Γιαννησοπούλου που στα πλαίσια του λογοτεχνικού εργαστηρίου, το οποίο λειτουργεί στο σχολείο μας τα τελευταία χρόνια, ενθαρρύνει τους μαθητές να αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να αποτυπώνουν τις σκέψεις και τα όνειρα τους στο χαρτί. Μπράβο σας κορίτσια!

Σχολικη Χρονια 2010-2011

 • Πρωταγωνιστής στη μεγάλη οθόνη το Ολυμπιακό Χωριό σαρώνει τα βραβεία!
Αυτή τη σχολική χρονιά ο κινηματογράφος είχε την τιμητική του στο σχολείο μας! Η κινηματογραφική μας ομάδα υπό τις οδηγίες της φιλολόγου  κ. Αθηνάς Στακιά και ενός έμπειρου κινηματογραφιστή δημιούργησε μία ταινία μικρού μήκους με θέμα το Ολυμπιακό χωριό που εντυπωσίασε σε Ελλάδα και Γερμανία και απέσπασε βραβεία από δύο επιτροπές κοινού στα πλαίσια του ευρωπαικού προγράμματος "Βιντεομουσεία 2011, αποτυπώνοντας τα ίχνη της προσωπικής μας κουλτούρας". Βραβεύτηκε επίσης με το βραβείο της πρότυπης σχολικής ταινίας του Ινστιτούτου Γκαίτε. Οι μικροί μαθητές της Α' Γυμνασίου παρουσίασαν με τέτοιο μοναδικό τρόπο τη ζωή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο Ολυμπιακό χωριό, που κατά τη διάρκεια της 3λεπτης αυτής ταινίας ο θεατής συγκινείται, χαμογελά και ταυτόχρονα προβληματίζεται...

      


Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά οι μαθητές:

Αναστασίου Στέφανος, Γιαννόπουλος Τάσος, Καραμεσίνης Φάνης, Λιόντος Γιάννης, Μπαμπάτσικος Κωνσταντίνος, Παναγιωτόπουλος Ίωνας, Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος, Πεχλιβάνη Μαριάννα, Σαββόγλου Αθηνά, Σέκκα Μαρία, Τριανταφυλλίδη Ειρήνη, Τσιάκος Αλέξανδρος και Χαλικιάς Στέφανος.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε και συνεχίζει να υλοποιείται με την ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργασίας σχολείων, όπου οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν αποτελούν την παιδαγωγική ομάδα και καταλήγει σε Συνάντηση-Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας στην οποία οι μαθητές των σχολείων της σύμπραξης ανταλλάσσουν απόψεις και καταθέτουν προτάσεις. Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μας και μια που το πρόγραμμα συνεχίζεται στο σχολείο μας ελπίζουμε και σε άλλες επιτυχίες...
 • Διάκριση στο χορό για το σχολείο μας!
Το 2010 η ομάδα χορού του σχολείου μας έλαβε μέρος στο φεστιβάλ Χορού Ανατολικής  Αττικής  "Χόρεψε το" που έχει ως κύριο στόχο  να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές να εκφράσουν συλλογικά απόψεις, ιδέες και συναισθήματα δημιουργώντας χορογραφίες & χοροθεατρικές συνθέσεις πάνω σε θέματα που τους απασχολούν και απέσπασε το βραβείο κοινού. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα: την κ. Χριστιάννα Ιωαννίδου που εμψύχωσε τους διαγωνιζόμενους μαθητές μας Δεμιργκάν Φίλιππο, Τακτικό Ιωάννη, Γιαννικοπούλου Χρυσάννα.

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ..


Blogger Widgets Blogger Widgets