Animated School Pencil
https://www.facebook.com/12gymach
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.», Αδαμάντιος Κοραής

Εκδρομές

Αδιαμφισβήτητα οι εκδρομές, που πραγματοποιούνται μέσα στα πλαίσια του σχολείου,  αποτελούν αναγκαίο συμπλήρωμα της αγωγής των μαθητών, γιατί τους δίνουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τόπους που έχουν ιδιαίτερη μορφωτική αξία, να γνωρίσουν τα επιτεύγματα του ανθρώπου μέσα στη μακροχρόνια πορεία του πολιτισμού, να ψυχαγωγηθούν και να καλλιεργήσουν την κοινωνικότητά τους. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, οι οποίοι είναι κάθε φορά υπεύθυνοι για τη διοργάνωση των και τον συντονισμό των εκδρομών, σχεδιάζουν και επιλέγουν πολύ προσεχτικά την κάθε εκδρομή λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των μαθητών και φροντίζοντας να διατηρούν την λεπτή ισορροπία μεταξύ του εκπαιδευτικού και του ψυχαγωγικού τους χαρακτήρα .


Σχολικό Έτος 2017-2018

Η  βραδιά του ερευνητή.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου,έλαβε χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη η "Βραδιά του  Ερευνητή". Ήταν μεγάλη μας τιμή να επισκεφτούμε το Πολυτεχνείο ,ένα σπουδαίο κτίριο με μεγάλη ιστορία.

Όλοι οι φοιτητές παρουσίασαν τις εργασίες τους, μικρές και μεγάλες, σε μία μαγευτική βραδιά, γεμάτη γνώση και διασκέδαση. Οι επισκέπτες είχαν τη χαρά να απολαύσουν σύγχρονα και καινοτόμα επιτεύγματα Ελλήνων ερευνητών, προβολές ,πειράματα και επιδείξεις. Υπήρχαν ακόμα πολλά παιχνίδια και διαγωνισμοί, όπως το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, όπου στον κάθε νικητή δινόταν ένα δώρο. Αυτό ήταν ένα κίνητρο για να μπορέσουμε να δούμε τα εκθέματα μέσα από το παιχνίδι.

Όμως η επίσκεψη μας στο Πολυτεχνείο δεν είχε μόνο μας σκοπό τη διασκέδαση, αλλά και την προσέγγιση του χώρου της επιστήμης  και της έρευνας, τη δραστηριοποίηση της σκέψης μας ως προ το μέλλον. Όλα τα εκθέματα που είδαμε μας εντυπωσίασαν και αναρωτηθήκαμε πως κατασκευάστηκαν. Ένα επάγγελμα που θα ακολουθήσουμε στο μέλλον, θα μπορούσε να επιλύσει τις απορίες μας πάνω σε τέτοια επιστημονικά επιτεύγματα. Η "Βραδιά του Ερευνητή" λοιπόν  μας έδωσε την ευκαιρία να σκεφτούμε πιο ενεργά για το μέλλον και τη σταδιοδρομία μας.

Ευχαριστούμε τη συνοδό  καθηγήτρια μας  και φυσικό του σχολείου μας για την οργάνωση και την παρότρυνση για τη συμμετοχή μας στην ξεχωριστή αυτή βραδιά κα Ξύδη Βασιλική καθώς και τη διεύθυνση του σχολείου μας κα  Πλατσή  και κο Ζυμάρη και το σύλλογο διδασκόντων.

Η εκπρόσωπος της ομάδας των μαθητών μας Ζαχαροπούλου Αγγελική. Σχολικό Έτος 2016-2017

Η  βραδιά του ερευνητή.

Την Παρασκευή 30/9 οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην βραδιά του Εξερευνητή στο ΕΜΠ με την καθηγήτρια τους κ.Β. Ξύδη. Τι είπαν οι μαθητές μας για αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία;. Διαβάστε ΕΔΩ.Οκτώβριος, 2016

Η πρώτη εκδρομή του σχολείου μας έγινε στο Adventure Park. Χαρήκαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τη φύση και την κρύα μέρα την ζεστάναμε με χαμόγελα μαθητών και καθηγητών.


Νοέμβριος, 2016

Επισκεφτήκαμε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας και μαγευτήκαμε από τα εκθέματα. Ένα μουσείο κόσμημα, εκθέματα από τον 15αι. π.Χ , συνυφασμένο με τον μυκηναϊκό πολιτισμό και όχι μόνο.


Στη συνέχεια ξεκουραστήκαμε στον πεζόδρομο της Θήβας.

Εκδρομές 2013-2014

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για τις διδακτικές επισκέψεις και τους σχολικούς περίπατους : η κ. Ευτυχία Χρόνη και η κ. Άννα Μαυροπάνου.

Μια ηλιόλουστη Τρίτη στα μέσα του Οκτώβρη, αποτέλεσε το εφαλτήριο λάκτισμα των εξορμήσεων του σχολικού έτους 2013-2014. Την ημέρα αυτή επέλεξαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες για να ξεχάσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί  τις έγνοιες του σχολείου και να περπατήσουν μαζί στα Ανάκτορα στο Τατόι απολαμβάνοντας την όμορφη φύση. Αυτή, ωστόσο η "δοκιμασμένη συνταγή" που πάντα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις και "φορτίζει τις μπαταρίες" των εκδρομέων, ώστε να φέρουν εις πέρας το απαιτητικό πρόγραμμα των εξετάσεων του Α΄τριμήνου, ήταν μόνο η αρχή... .
Μέσα στους επόμενους μήνες η Α' τάξη επισκέφτηκε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου και γνώρισε από κοντά ευρήματα του σπουδαίου Κυκλαδικού Πολιτισμού, αλλά και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή πραγματοποιώντας ένα ταξίδι στη φυσική ιστορία του πλανήτη μέσα από πλούσιες συλλογές με απολιθώματα αρχαίων πτηνών, ταριχευμένα ζώα, κοχύλια, πετρώματα, έντομα αλλά και με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. Την ίδια περίοδο η Β΄ τάξη ξεναγήθηκε στις αίθουσες του Μουσείου Μπενάκη που τις κοσμούσαν μοναδικά έργα τέχνης, αποκαλύπτοντας στους μαθητές τα μυστικά της Τέχνης και του Πολιτισμού, ενώ η Γ' τάξη κατά τη διάρκεια της  πρώτης διδακτικής της επίσκεψης στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών γνώρισε τον συγκλονιστικό κόσμο της μελισσοκομίας και στη δεύτερη στο Πλανητάριο συμμετείχε σε διαδραστικά πειράματα βιώνοντας με μοναδικό τρόπο τη μαγεία της επιστήμης.

Ακολούθησε τον Ιανουάριο μια μοναδική θεατρική παράσταση κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας με τίτλο:"Μια γιορτή στου Νουριάν", την οποία πραγματικά απόλαυσαν οι μαθητές της Α΄τάξης, ενώ την Τσικνοπέμπτη, οι μαθητές των τριών τάξεων του σχολείου μας και οι εκπαιδευτικοί πήγαν κινηματογράφο! Οι μεγαλύτεροι μαθητές παρακολούθησαν την ταινία "Η κλέφτρα των βιβλίων" και τα "πρωτάκια" μας την ταινία " Δύο αχώριστοι φίλοι", δύο ταινίες προσεχτικά επιλεγμένες που κατόρθωσαν να συγκινήσουν και να προβληματίσουν παιδιά και εκπαιδευτικούς...
Για το τέλος, οι υπεύθυνες καθηγήτριες επιφύλασσαν άλλο ένα εξαιρετικό περίπατο... Πού;  Μα στο Αθλητικό Πάρκο της Πάρνηθας, ένα χώρο πολύ κοντά στο σχολείο, με γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, πινγκ-πονγκ κ.α. , όπου οι μαθητές  είχαν την ευκαιρία να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν, λίγο πριν το "κλείσιμο" της σχολικής χρονιάς!
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες αυτές του σχολείου αλλά και για την άψογη συμπεριφορά που επέδειξαν. Πάνω από όλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς για την οικονομική στήριξη των παιδιών τους στους δύσκολους καιρούς που όλοι βιώνουμε, μια και χωρίς τη στήριξη αυτή, όλες αυτές οι επισκέψεις δε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν!
Ευτυχία Χρόνη, Άννα ΜαυροπάνουΕκδρομές 2012-2013 

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για τις διδακτικές επισκέψεις και τους σχολικούς περίπατους : η κ. Ευτυχία Χρόνη και ο κ. Μιχάλης Δουκουμετζάκης.

  •  Πέμπτη 14/3/2013  Πήγαμε Κινηματογράφο!

Την Τσικνοπέμπτη μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν τον πολυχώρο των Ster Cinemas στο Ίλιον προκειμένου να απολαύσουν τη βραβευμένη με όσκαρ σκηνοθεσίας, οπτικών εφέ, μουσικής και φωτογραφίας ταινία "Η ζωή του Πι". Το ιδιαίτερο ταξίδι  ενός δεκαεξάχρονου  αγοριού, μοναδικού επιζώντα ενός ναυαγίου, με έναν ουραγκοτάγκο, μια ύαινα, μια τραυματισμένη ζέβρα και μία τίγρη της Βεγγάλης πάνω σε μια σχεδία για 227 ημέρες μάγεψε και συγκίνησε τους περισσότερους από εμάς που την παρακολουθήσαμε....


 
  • Πέμπτη 29/11/2012  Πήγαμε Θέατρο!

Την Πέμπτη 29-11-2012, η πρώτη τάξη του σχολείου μας παρακολούθησε την παράσταση "Μια Γιορτή στου Νουριάν" στο θέατρο "Πορεία" στην Πλατεία Βικτωρίας. Την ανατρεπτική αυτή κωμωδία που με τρόπο ψυχαγωγικό και ρεαλιστικό ταυτόχρονα πραγματευόταν το επίκαιρο θέμα του ρατσισμού και των προκαταλήψεων απέναντι στο "ξένο" και το "διαφορετικό", παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό.   Συγχαρητήρια για την επιλογή!


  • Πέμπτη 18/10/2012 Περίπατος στα Ανάκτορα στο Τατόι  

  " Tην περασμένη Πέμπτη πήγαμε με το σχολείο μου εκδρομή στο κτήμα στο Τατόι.  Το κτήμα ηταν πολύ μεγάλο και καθώς αρχίσαμε να το εξερευνούμε, περπατώντας σε μικρά μονοπατάκια και ανακαλύπτοντας συνεχώς ερειπωμένα κτίρια όπως το  οινοποιείο, το βουτυροποιείο, τα ιπποστάσια κ.α., αισθανόμασταν σαν εξερευνητές και διασκεδάζαμε αφάνταστα. Είδαμε το μεγαλοπρεπές κτίριο των Ανακτόρων που είχε στην αυλή του εντυπωσιακά αγάλματα, τη σκάλα η οποια οδηγούσε στο λουτρό και αρκετά μακρύτερα σε ένα ύψωμα, τους βασιλικούς τάφους, όπου  λυπηθήκαμε ιδιαίτερα αντικρύζοντας τον τάφο μιας μικρής βασιλοπούλας, της Όλγας, που πρόλαβε να ζήσει μόλις έξι μήνες...
Βεβαια,  δεν έλειψε και το παιχνίδι καθώς  πολλοί απο εμάς παίξανε  βόλεϊ, ποδόσφαιρο, κρυφτό, κυνηγητό ή κάνανε κούνια στην μεγάλη παιδική χαρα του κτήματος. Άλλοι έκαναν πικ νικ καθισμένοι στο γρασίδι ή στα παγκάκια, ενώ κάποιοι καλύτερα προετοιμασμένοι είχαν φέρει και κιθάρα και τραγουδούσαν απολαμβάνοντας την ομορφιά της φύσης. 
Ηταν  πραγματικά μια αξέχαστη εκδρομή γιατί διασκεδάσαμε παίζοντας μέσα στην φύση , γνωρίσαμε διαφορετικά κτίρια καθένα από τα οποία είχε τη δική του ιστορία και κάναμε πολλές βόλτες με τους φίλους μας και με τους καθηγητές μας,  οι οποίοι, από ό,τι φάνηκε είχαν καιρό να αθληθούν!"
Δέσποινα Παππά Γ6 

Εκδρομές 2011-2012


Ο ρόλος των σχολικών εκδρομών στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι γνωστό ότι είναι πολύ σημαντικός. Η "παράδοση" του σχολείου μας στις σχολικές εκδρομές εστιάζει στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού τους χαρακτήρα. Οι υπεύθυνοι καθηγητές, κ. Φώτης Σαβούρης, κ. Δέσποινα Σετάκη και κ. Τριανταφυλλιά Λούκου εξασφαλίζουν την τήρηση αυτής της παράδοσης (που άρχισε η καθηγήτρια κα. Αθηνά Στακιά) και διοργανώνουν τις σχολικές εκδρομές του σχολείου μας για τη φετινή σχολική χρονιά (2011-2012) με πολύ μεράκι και σωστό σχεδιασμό. Ελπίζουμε, οι μαθητές μας να τις απολαμβάνουν όσο και εμείς...

Ύδρα
Πέμπτη 10/05/2012: Οι μαθητές του Γ5 στα πλαίσια της διαθεματικής εργασίας "η γενιά του '30 : Χατζηκυριάκος Γκίκας, Οδυσσέας Ελύτης" ταξίδεψαν στην Ύδρα και ξεναγήθηκαν από τον εικαστικό εκπαιδευτικό μας κ. Μιχάλη Δουκουμετζάκη και από τη φιλόλογο και "ψυχή" του σχολείου μας κ. Αθηνά Στακιά. Οι μαθητές στην Ύδρα επισκεύτηκαν την ακαδημία Καλών τεχνών, το ερειπωμένο σπίτι του ζωγράφου Χατζη-κυριάκου Γκίκα και περιηγήθηκαν στα ιδιαίτερα σοκάκια του νησιού.Πέμπτη 16/02/2012: Μαθητές από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου πήγαν ... κινηματογράφο!!!.
Πού; στα Village Cinemas στο the Mall Athens 
Τί είδαν; την βραβευμένη με oscar ταινία Hugo.
Τους άρεσε; ελπίζουμε η περίπλοκη, τρυφερή και μαγευτική ιστορία του Χιούγκο να τους μετέφερε με ωραίο τρόπο στον κόσμο των πρώτων κινηματογραφικών ταινιών και ίσως μερικούς να τους ωθήσει να ψάξουν το θέμα περισσότερο...Τετάρτη 07/12/2011:Η Α' τάξη επισκέφθηκε το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Πάρκο Τρίτση. Η Β' τάξη επισκέφθηκε το Θωρηκτό Αβέρωβ και το Αστεροσκοπείο Πεντέλης και η Γ' τάξη το Μουσείο Ακρόπολης. Μία γεμάτη μέρα για όλους μας. 
Αστεροσκοπείο Πεντέλης
Ένας προορισμός που αφορά τη γνώση μας για τα αστέρια και τους πλανήτες. 
(Φωτό και λεζάντα, μαθητής Β' Γυμνασίου Α.Κωτούλας)
Καταφύγιο Μπάφι
Τρίτη 08/11/2011: Μαθητές της Α' τάξης περιηγήθηκαν στην Πάρνηθα (καταφύγιο Μπάφι και Μόλλα). Ο Φορέας Διαχείρισης της Πάρνηθας μας διέθεσε ξεναγούς και έκανε την εκδρομή μας ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και τους μαθητές μας πιο ευαισθητοποιημένους σε θέματα προστασίας των δασών. Περάσαμε όλοι τέλεια μέσα στις μυρωδιές των πεύκων και των αγριολούλουδων..
Μαθητές της Β' τάξης επισκέφθηκαν άγνωστες Βυζαντινές εκκλησίες στην πιο όμορφη και γραφική γειτονιά της Αθήνας, την Πλάκα, και "συναντήθηκαν" με την Αθηναϊκή βυζαντινή τέχνη. Οι εκκλησίες που επισκεφθήκαμε είνα: Αγ. Ασώματοι, Αγ. Φίλιππος, Αγ. Απόστολοι (Αρχαία Αγορά), Αγ. Ελισσαίος, Αγ. Νικόλαος Ραγκαβά, Αγ. Ιωάννης του Κάστρου, Αγ. Δημήτριος(εκκλησάκι που διακόνησε ο Αθανάσιος Διάκος), Αγ. Αικατερίνη.
Εντυπωσιαστήκαμε από την αρμονική συνύπαρξη των εποχών....παρελθόν και παρόν συμπορεύονται, προσδίδοντας στην πόλη μια όψη μοναδική.

Πέμπτη 13/10/2011: Όλες οι τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Adventure Park στην Μαλακάσα. Εκεί, οι μαθητές μας "πέταξαν από δένδρο σε δένδρο", έκαναν τοξοβολία, περίπατο στο δάσος και γενικά διασκέδασαν με την ψυχή και το σώμα τους. Αγαπημένος εκδρομικός προορισμός των μαθητών μας.

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ..


Blogger Widgets Blogger Widgets