Animated School Pencil
https://www.facebook.com/12gymach
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.», Αδαμάντιος Κοραής

EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ CERN 20-23 /3/ 2023

 

Πρόγραμμα Διεθνούς Οργανισμού   

 

EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ CERN  20-23 /3/ 2023

  Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, που οργανώνει εδώ και χρόνια η φυσικός του σχολείου μας κα Ξύδη Βασιλική επισκεφθήκαμε την όμορφη πόλη της Ελβετίας, τη Γενεύη! Επισκεφθήκαμε τη Λίμνη Λεμάν, το βοτανικό κήπο της πόλης, τα Ηνωμένα Εθνη, την Παλιά Πόλη με το ναό του  Αγίου Πέτρου και το καμπαναριό του, το Πανεπιστήμιο και το παλιό υδραγωγείο της πόλης.  Στο μουσείο Φυσικών επιστημών είδαμε μπαταρίες, ηλεκτρικές πηγές ,θερμόμετρα, μικροσκόπια, τηλεσκόπια και άλλες εφευρέσεις του 17ου-18ου αιώνα μ.Χ. , στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας  πετρώματα, βαλσαμωμένα ζώα και άλλα και στο μουσείο Ιστορίας και Τέχνης  πίνακες, γλυπτά κλπ.

 Στο CERN επισκεφτήκαμε το πείραμα ALICE (Conference ALICE exhibition), στο οποίο μας ξενάγησε η ερευνήτρια κα Δέσποινα Χατζηφωτιάδου ,και την ευχαριστούμε, και το CCC (CERN Control centre)  δηλ.  το κέντρο ελέγχου όλων των επιταχυντών καθώς και το GLOBUS (τη σφαίρα που διακρίνεται στις φωτογραφίες)όπου παρακολουθήσαμε μια φαντασμαγορική καλλιτεχνική αναπαράσταση της αρχής της δημιουργίας του σύμπαντος.

 Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε θερμά τις καθηγήτριές μας κα Ξύδη Βασιλική (που οργάνωσε με δική της πρωτοβουλία την μοναδική αυτή εκπαιδευτική επίσκεψη) και την κα Μπούσουλα Ζωή, συνοδό για τη μοναδική εμπειρία που μας πρόσφεραν μέσω του προγράμματος αυτού!! Επίσης τη διεύθυνση του σχολείου και όλους τους καθηγητές και τις καθηγήτριές μας που με πολλούς τρόπους μας στηρίζουν καθημερινά.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΞΑΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΔΥΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ!!! ΕΝΑ ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΟ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΗΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ YOUTUBE

 




ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ..


Blogger Widgets Blogger Widgets