Animated School Pencil
https://www.facebook.com/12gymach
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.», Αδαμάντιος Κοραής

 


Η Περιφέρεια Αττικής και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης διοργανώνουν  σειρά Webinar: «Με στόχο την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών αναπτύσσουμε στοχευμένες  δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού»

Η Περιφέρεια Αττικής και το Π.Τ.Α.Α. (Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής) στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020») πραγματοποιούν  από τον περασμένο Οκτώβριο 2021 σειρά δωρεάν Διαδικτυακών Σεμιναρίων σε συνεργασία με σχολεία και  Δήμους της Αττικής  . Στο πλαίσιο της σχετικής δράσης προσκαλούν τους γονείς και πολίτες της Αττικής, στελέχη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και κάθε ενδιαφερόμενο να λάβουν μέρος.

Στην παραπάνω δράση μεταξύ άλλων σχολείων συμμετέχει και το 12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ με υπεύθυνους καθηγητές την κα Λούκου Τριανταφυλλιά ΠΕ84 και την Διευθύντρια του σχολείου κα Πλατσή Μαριάνθη

Η συμμετοχή  στα  Webinar  είναι ανοικτή σε όλους και η παρακολούθηση τους δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση του συμμετέχοντα σε θέματα διαδικτύου.Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε ακόμη ένα webinar με θέμα:  Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών, μέσω του οποίου οι πολίτες είχαν την δυνατότητα να μάθουν να αναζητούν τις διάφορες ψηφιακές υπηρεσίες της Περιφέρειες Αττικής.
«Σας καλωσορίζουμε και φέτος στα διαδικτυακά σεμινάρια και ειδικά στο σημερινό,  το οποίο θα σας εισαγάγει στην πλατφόρμα ψηφιακής εξυπηρέτησης Πολιτών και Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στον χαιρετισμό τους προς τους συμμετέχοντες, επισημαίνοντας παράλληλα τα εξής:
« Ελπίζουμε να βρείτε τη χρήση της εφαρμογής φιλική και αποτελεσματική. Θα μάθετε πώς με ένα κλικ θα μεταφερθείτε σε αυτό που σας ενδιαφέρει, όπως ο Οδηγός του Πολίτη, οι Ψηφιακές Υπηρεσίες, το Αποθετήριο Απαντήσεων & Εγγράφων, καθώς και την πρόσβαση στο τηλεφωνικό κέντρο 1512. Μέσω του τετραψήφιου αυτού αριθμού, μεταξύ άλλων, μπορείτε να προτρέψετε φίλους σας και γνωστούς, έτσι ώστε να εγγραφεί ως και ο πιο ψηφιακά αδαής, ούτως ώστε να καλύψουμε το χάσμα του ψηφιακού εγγραμματισμού. Στόχος μας είναι η Περιφέρεια μας, η Περιφέρεια Αττικής να σηματοδοτήσει τον δρόμο στην υπόλοιπη Ελληνική επικράτεια για το αυτονόητο: όλοι μας ψηφιακά εγγράμματοι αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του ψηφιακού αναλφαβητισμού στη μετά Covid 19 εποχή. Με το συντονιστικό κέντρο της δράσης Ψηφιακού Εγγραμματισμού έχουμε σκοπό την ανάδειξη των δυνατοτήτων του διαδικτύου και την εκπαίδευση των χρηστών, προκειμένου να αναπτύξουν κριτική ικανότητα και  να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους».
Επισημαίνεται ότι ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) αφορά  την ενημέρωση ενηλίκων (18+) γονέων και κηδεμόνων, στελεχών της δημόσιας και τοπικής διοίκησης αλλά και του ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματιών, μελών οργανώσεων του ευρύτερου τομέα και όλων των δημοτών, σχετικά με υπηρεσίες, εργαλεία και μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.
Στο παραπάνω πλαίσιο η δράση θα συνεχιστεί ως εξής:
ΤΕΤΑΡΤΗ ΩΡΑ ΘΕΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ
02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 18:00 – 19:00 Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (ebanking)
09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 18:00 – 19:00 Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και Συναλλαγών
16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 18:00 – 19:00 Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο
23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 18:00 – 19:00 Ικανότητα Αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης Πληροφοριών
30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 18:00 – 19:00 Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι
Υπενθυμίζεται ότι, η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι ανοικτή σε όλους και για την παρακολούθηση δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση του συμμετέχοντα σε θέματα διαδικτύου. Με την ολοκλήρωση του κάθε webinar οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον το επιθυμούν.

Δείτε βίντεο με τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Αττικής στο παρακάτω link:
https://fb.watch/bsaSfipiP3/

Μπορείτε να δείτε το webinar, προηγούμενα και επόμενα, στο κανάλι YouTube https://tinyurl.com/atticadigital ή μέσω της σελίδας DigitalLiteracy - Home | Facebook του Ψηφιακού Εγγραμματισμού ΠΤΑ.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να κάνουν εγγραφή στην παρακάτω φόρμα: https://tinyurl.com/digitalattiki

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ..


Blogger Widgets Blogger Widgets