Animated School Pencil
https://www.facebook.com/12gymach
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.», Αδαμάντιος Κοραής

ΓΙΟΡΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

 Στις 20-10-2021 βραβεύτηκε  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 12ο Γυμνάσιο Αχαρνών για τη συμμετοχή του ως εταίρος στο πρόγραμμα Erasmus + “ Spielend neues lernen “


Είναι η  μεγαλύτερη μέχρι τώρα διάκριση που γιορτάσαμε μέχρι σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, καθώς το έργο Erasmus στο οποίο συμμετείχε το 12ο Γυμνάσιο Αχαρνών ως εταίρος βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το πρώτο βραβείο καινοτόμου διδασκαλίας.


 Για την επιτυχία μας αυτή μας συνεχάρησαν η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή με βιντεοσκοπημένο μήνυμά της , και σε ζωντανή σύνδεση  ο Περιφερειακός Διευθυντής Αττικής κ. Γεώργιος Κόσυβας΄καθώς  και ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Αν.  Αττικής κ. Ανδρέας Αλεξανδρής. Επίσης μας τίμησε με την παρουσία της η Υπεύθυνη για θέματα Παιδείας του Δήμου Αχαρνών κ. Γεωργία Ευθυμιάδου.


ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ





Στο Πρόγραμμα συμμετείχαν 5 (πέντε) σχολεία και συνολικά πάνω από 250 μαθητές: από την Ελλάδα, την Σλοβακία , που ήταν και οι συντονιστές του προγράμματος, την Τουρκία, την Ιταλία και την Πολωνία.


 Είναι ένα από τα πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα που συμμετέχει το σχολείο στην προσπάθειά του να ανοίξει ένα παράθυρο στην Ευρώπη για τους μαθητές του.

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, από το 2012, όταν το σχολείο ξεκίνησε δειλά-δειλά να συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning με εναν σημαντικότατο στόχο :   να ανοίξει τα σύνορα του σχολείου , να δώσει  στους μαθητές  τη δυνατότητα επικοινωνίας με μαθητές από άλλες χώρες, να γνωρίσουν, να συναισθανθουν, να αναπτύξουν δεσμούς φιλίας με άλλους λαούς, να καταλάβουν την έννοια της διαφορετικότητας , της ανεκτικότητας, της συμπερίληψης: με μια λέξη ,να γίνουν  ¨πολίτες του κόσμου”. 




ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΌΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!









ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ..


Blogger Widgets Blogger Widgets