Animated School Pencil
https://www.facebook.com/12gymach
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.», Αδαμάντιος Κοραής

 Τα  SPECIAL OLYMPICS στο σχολείο μας 


Την Πέμπτη 11 και  Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 οι μαθητές μας της Γ' τάξης είχαν την ευκαιρία να υποδεχθούν εξ αποστάσεως και στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής τον κο Στεφανίδη Παναγιώτη , προπονητή των παιδιών με νοητικά προβλήματα, και την κα Παπαδάκη Κατερίνα, υπεύθυνη του προγράμματος "Παίζουμε μαζί, μαθαίνουμε μαζί" των Special Olympics". 

Κατά την δίωρη ενημέρωση, οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για τον οργανισμό αυτόν που μετρά 51 χρόνια ζωής και που σκοπό του έχει την προαγωγή των δικαιωμάτων των ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω παράλληλων εκπαιδευτικών και πολιτισμικών προγραμμάτων, όχι μόνο στον αθλητικό χώρο, αλλά στο γενικότερο κοινωνικό σύνολο.

Μέσω των Special Olympics Hellas παιδιά με νοητική στέρηση, από την ηλικία των 3 ετών, κάτω από την επίβλεψη ειδικευμένων προπονητών, μπαίνουν στον αθλητισμό και αναπτύσσουν σχέσεις, ψυχικά οφέλη αλλά και κοινωνική ένταξη, ώστε γύρω στα 9 τους να είναι πλέον ξεκάθαρο, ανάλογα με τις δεξιότητές τους, το αν θα συνεχίσουν σε ομαδικό ή ατομικό άθλημα. 

Τα Special Olympics δεν θα υπήρχαν σήμερα, ούτε θα είχαν δημιουργηθεί χωρίς την ενέργεια, την αφοσίωση και τον ενθουσιασμό των εθελοντών του κινήματος. Ανθρώπων που επιλέγουν να διαθέσουν τον πολύτιμο προσωπικό τους χρόνο τους προς όφελος της κοινωνίας. Σε όλο τον κόσμο, εκατομμύρια άνθρωποι, προσφέρουν εθελοντικά τον προσωπικό τους χρόνο και τις γνώσεις τους σε άτομα με νοητική αναπηρία, δίνοντάς τους την ευκαιρία να βιώσουν τη χαρά του αθλητισμού με μοναδική ανταμοιβή την προσωπική ολοκλήρωση που προσφέρει η συμβολή τους στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας που εντάσσει και δεν αποκλείει. Παγκοσμίως στο κίνημα των Special Olympics υπάρχουν 1.200.000 εθελοντές. Στην Ελλάδα συμβάλλουν 900 εθελοντές-προπονητές και πάνω από 5.000 άτομα σε όλο το δίκτυο. Εθελοντής Special Olympics Hellas μπορεί να γίνει όποιος έχει τη διάθεση, μαθητής, φοιτητής, πτυχιούχος ή όχι, συνταξιούχος.

Τα Special Olympics Hellas έχουν πλέον στο πλευρό τους το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Ίδρυμα Νιάρχος χρηματοδοτεί αυτή τη στιγμή δύο προγράμματα σε βάθος τριετίας που αφορούν στην ενημέρωση και συνεργασία μαθητών και σχολείων για τα Special Olympics Hellas, αλλά και το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την επέκταση στην περιφέρεια που φιλοδοξεί μέσα σε αυτά τα χρόνια να έρθει κοντά σε οικογένειες και παιδιά με νοητική υστέρηση 21 πόλεων. Το πρόγραμμα έχει κόστος 1 εκατ. ευρώ και φιλοδοξεί να φέρει στην ομάδα των Special Olympics Hellas όσο περισσότερα παιδιά γίνεται, ώστε μέσω του αθλητισμού να αποκτήσουν μία νέα ζωή.

Πηγή:https://www.iefimerida.gr/spor/special-olympics-hellas-kinima-allazei-ton-kosmo

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ..


Blogger Widgets Blogger Widgets