Animated School Pencil
https://www.facebook.com/12gymach
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.», Αδαμάντιος Κοραής

 

ΘΕΜΑ:      Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών-ανανεώσεων εγγραφών-μετεγγραφών περιόδου Σεπτεμβρίου 2020

 ΠΡΟΣΟΧΗ:  (ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ  ΗΔΗ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ-ΙΟΥΛΙΟ)

 

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι :

Α)        η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές θα είναι σε λειτουργία από την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020 και ώρα 09.00 έως την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 23.59, προκειμένου να υποβληθούν κατ’ εξαίρεση ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής για ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. από τους γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή τους/τις ίδιους/ίδιες εφόσον είναι ενήλικοι/ες, σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 79942/ΓΔ4/21-05-2019 Υ.Α. (Β΄ 2005). Βάσει της υποπαρ. 1 της παρ. Β του άρθρου 9 της εν λόγω ΥΑ: «[…] Κατ' εξαίρεση πραγματοποιούνται εγγραφές τον Σεπτέμβριο και μέχρι την έναρξη τωνμαθημάτων σε λειτουργούντα τμήματα: α) για τους/τις μαθητές/τριες που παραπέμφθηκαν στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, όπου αυτή προβλέπεται, β) για τους/τις απόφοιτους Γενικού Λυκείου ή Επαγγελματικού Λυκείου οι οποίοι/ες επιθυμούν την εγγραφή τους σε Επαγγελματικό Λύκειο για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας και οι οποίοι/ες συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις τουπροηγούμενου σχολικού έτους και γ) για τους/τις μαθητές/τριες που αδυνατούσαν να εγγραφούν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. για λόγους υγείας, σοβαρούς οικογενειακούς λόγους κ.λπ.)».


1.    1.     Οι γονείς – κηδεμόνες μαθητών/τριών ή οι ενήλικοι μαθητές/τριες μπορούν να υποβάλουν νέα αίτηση ή τροποποίηση αίτησης μόνο σε τμήματα που έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό μαθητών για την λειτουργία τους και σε ολιγομελή τμήματα τα οποία έχουν εγκριθεί με απόφαση Π.Δ.Ε. ή με την υπ΄ αριθμ. 105339/Υ2/12-8-2020 Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ: ΩΑΦΒ46ΜΤΛΗ-ΖΩ7). Σε ολιγομελή τμήματα τα οποία δεν έχουν εγκριθεί, καθώς και σε τμήματα που έχουν συμπληρώσει τον μέγιστο αριθμό μαθητών/τριών που μπορεί να φιλοξενήσουν, βάσει της δυναμικής που είχε δηλωθεί, δεν θα μπορεί να υποβληθεί Ηλεκτρονική Αίτηση .


 2.     Οι μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες δεν ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους εμπρόθεσμα για λόγους ανωτέρας βίας, έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται στη σχολική μονάδα στην οποία έχουν κατανεμηθεί με βάση την ηλεκτρονική τους αίτηση, προκειμένου ο/η Διευθυντής/ντρια (του Γ.Ε.Λ. ή του Ε.Π.Α.Λ.)  να οριστικοποιήσει την αίτησή του/της, αφού ελέγξει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 

 Β)         Από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 09.00 π.μ. έως και την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 14.00 η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές θα είναι σε λειτουργία προκειμένου να υποβληθούν εκπρόθεσμες ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής και ανανέωσης εγγραφής για ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. από τους γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή τους/τις ίδιους/ίδιες εφόσον είναι ενήλικοι/ες, βάσει της ανωτέρω ΥΑ. Σύμφωνα με τις υποπαρ. 2 και 3 της παρ. Β του άρθρου 9 της εν λόγω ΥΑ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει: «2. Εκπρόθεσμη εγγραφή πραγματοποιείται μετά από έγκριση του/της οικείου/ας Διευθυντή/ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως δέκα (10) ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων. Οι απουσίες των μαθητών/τριών για το χρονικό διάστημα από την έναρξη των μαθημάτων μέχρι την εκπρόθεσμη εγγραφή λογίζονται στο ακέραιο. 3. Σε κάθε περίπτωση εκπρόθεσμων εγγραφών οι μαθήτες/τριες εντάσσονται σε τμήματα που ήδη λειτουργούν. Αν αυτό δεν είναι εφικτό στη σχολική μονάδα στην οποία εντάσσεται ο/η μαθητής/τρια, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο παρόν άρθρο, ο/η μαθητής/τρια εγγράφεται σε τμήμα που ήδη λειτουργεί σε όμορο σχολείο, με απόφαση του/της Διευθυντή/ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

 

Οι κηδεμόνες των μαθητών/ τριών ή οι μαθητές/τριες ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. που θα υποβάλουν εκπρόθεσμη ηλεκτρονική αίτηση (7-17 Σεπτεμβρίου 2020), θα πρέπει να την τυπώσουν και να την καταθέσουν μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στον/στην Δ/ντή/ντρια του σχολείου προκειμένου να τη διαβιβάσει υπηρεσιακά στον/στη Δ/ντή/ντρια Δ.Δ.Ε. προς έγκριση.

 

 ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν αλλαγή τύπου Λυκείου, (π.χ. από ΓΕ.Λ. σε ΕΠΑ.Λ. και τοαντίστροφο), εφόσον έχουν ήδη τοποθετηθεί σε σχολική μονάδα, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να τροποποιήσουν την αίτησή τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-εγγραφές, αλλά θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μετεγγραφής.

 Με εντολή Υφυπουργού

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΙΚΑ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ 12ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

(και για αποφυγή παρερμηνειών)

 Αγαπητοί γονείς,

 σας υπενθυμίζουμε αναφορικά με το σχολείο μας, ότι έχουν γίνει όλες οι εγγραφές στα Λύκεια και στα ΕΠΑΛ, όπως ακριβώς μας δηλώσατε τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2020. 

Για το 2ο βήμα πού είναι η επιβεβαίωση στα Λύκεια και ΕΠΑΛ , αυτό θα γίνει με την παρουσία σας (οι γονείς) στις 1 Σεπτεμβρίου 2020  στα σχολεία αυτά, έχοντας μαζί σας  την βεβαίωση εγγραφής που εκτυπώσατε κατά την ηλεκτρονική εγγραφή.

                                                    

                                                              

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ..


Blogger Widgets Blogger Widgets