Animated School Pencil
https://www.facebook.com/12gymach
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.», Αδαμάντιος Κοραής

                  


12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ
Eπίσκεψη της Γενικής Γραμματέος του ΥΠΑΙΘ κας Γκίκα Αναστασίας
Ιδιαίτερη τιμή για το σχολείο μας η επίσκεψη της Γενικής Γραμματέος του ΥΠΑΙΘ κας Γκίκα Αναστασίας την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019. Η Γενική Γραμματέας χαιρέτισε με ενθουσιασμό την προσπάθειά μας για την ανάδειξη ενός "ζωντανού" μνημείου της περιοχής μας, του Αδριάνειου Υδραγωγείου, και ενημερωθηκε για την δημιουργία δικτύου του σχολείου μας με άλλα υδάτινα μνημεία της Ιταλίας και της Ολλανδίας μέσω του προγράμματος ERASMUS+ “Heritage Awareness Driving Active Networks (HADRIAN).
Το Αδριάνειο Υδραγωγείο, αν και κατασκεύασμα της Ρωμαϊκής Εποχής για την υδροδότηση της Αττικής, εξακολουθεί να υδροδοτεί και σήμερα τον Δήμο Μεταμόρφωσης και έχει την δυνατότητα να υδροδοτήσει και όλους τους υπόλοιπους Δήμους της Αττικής από όπου διέρχεται. Αποτελεί συνέχεια της περσινής προσπάθειας του σχολείου μας όπου μέσω ημερίδας τον Οκτώβριο του 2018 προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το μνημείο αυτό καθώς και τις πολυάριθμες δυνατότητές του προκειμένου να ωφεληθεί το Ολυμπιακό Χωρίο αλλά και η ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών.
Η Γενική Γραμματέας μετέφερε το ενδιαφέρον της Υπουργού κας Νίκης Κεραμέως και μας διαβεβαίωσε για την υποστήριξή της στο εγχείρημά μας. Στην συνέχεια συναντήθηκε με μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την μεταξύ τους συνεργασία.
Παρόν στην προσπάθειά μας και ο νέος Δήμαρχος Αχαρνών, κος Βρεττός Σπύρος, ο οποίος άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις των μαθητών μας αναφορικά με την ανάδειξη του μνημείου, και υπογράμμισε το πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια του σχολείου μας για την ανάδειξη του μνημείου και των πλεονεκτημάτων από την σωστή του προβολή και χρήση.  Οι μαθητές μας πρότειναν πως το Αδριάνειο Υδραγωγείο για παράδειγμα μπορεί να προστεθεί στα υπόλοιπα μνημεία του Δήμου Αχαρνών, αναδεικνύοντας τουριστικά όχι μόνο το Ολυμπιακό Χωριό  αλλά και τον Δήμο Αχαρνών γενικότερα, ενώ υπάρχει προοπτική και για την ανάπτυξη πανεπιστημιακού τουρισμού αφού πανεπιστημιακοί και φοιτητές του εξωτερικού επισκέπτονται εδώ και χρόνια τον χώρο για μελέτη εξερευνώντας τις υπόγειες διαδρομές.
Χαιρόμαστε που η πολιτεία αγκαλιάζει την προσπάθειά μας, γιατί πιστεύουμε και το αποδεικνύουμε έμπρακτα, ότι μέσω της εκπαίδευσης μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα ωφέλιμα, όχι μόνο για τους μαθητές μας αλλά και για την κοινωνία ολόκληρη.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων 
και η Διευθύντρια του 12ου Γυμνασίου Αχαρνών κα Πλατσή Μαριάνθη.

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ..


Blogger Widgets Blogger Widgets