Animated School Pencil
https://www.facebook.com/12gymach
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.», Αδαμάντιος Κοραής

 
 

CERN-ΕΛΒΕΤΙΑ

1 Απριλίου  του 2019. Η ημερομηνία που έντεκα παιδιά περίμεναν για αρκετούς μήνες. Ταξιδέψαμε μέχρι την Ελβετία, συγκεκριμένα στη Γενεύη για να παρατηρήσουμε από κοντά το ‘‘πείραμα του αιώνα’’ στο μεγαλύτερο εργαστήριο φυσικής υψηλών ενεργειών στο κόσμο, το γνωστό σε όλους CERN.  Είδαμε και μάθαμε πολλά καινούργια πράγματα, πράγματα που δεν γνωρίζει κάνεις καθισμένος σε μια καρέκλα, διαβάζοντας ένα βιβλίο. Χαρήκαμε πολύ όταν είδαμε από κοντά όλα αυτά για τα οποία είχαμε κάνει εργασία πριν να φύγουμε για την Ελβετία, καθώς  επίσης επιβεβαιώσαμε  τα θετικά σχόλια παιδιών  που είχαν συμμετάσχει στο ίδιο πρόγραμμα τις προηγούμενες χρονιές. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είναι πολύ πιο εντυπωσιακά από το να βλέπεις μια απλή εικόνα στον υπολογιστή… Φυσικά μείναμε όλοι έκπληκτοι από τα εξωπραγματικά μεγέθη των επιταχυντών και των ανιχνευτών, καθώς και από το εύρος των λειτουργιών τους.
        Βέβαια δεν πήγαμε μόνο στο CERN κατά  τη διάρκεια της διαμονής μας. Επισκεφθήκαμε πολλά μουσεία όπως αυτό της Ιστορίας και Τέχνης, Φυσικής Ιστορίας, Φυσικών Επιστημών, αλλά και τον Βοτανικό Κήπο, το κτήριο των Ηνωμένων Εθνών, και τον Ναό του Αγίου Πέτρου. Οι βραδιές για φαγητό στην πόλη, τα παλιά κτίρια στην επίσης παλιά πόλη, η λίμνη της Γενεύης, κ.α. σίγουρα θα μας μείνουν αξέχαστα στο πέρασμα των χρόνων .
        Ευχαριστούμε  τη διεύθυνση του σχολείου μας και το σύλλογο καθηγητών καθώς και την συνοδό καθηγήτρια κα Αποκότου και την υπεύθυνη του προγράμματος κα Ξύδη γι’αυτό το αλησμόνητο ταξίδι.
Τα παιδιά που συμμετείχαν: Ζαχαροπούλου Αγγελική, Σκουρλή Βασιλική, Καράντζαλου Εριάννα, Γαλανοπούλου Δήμητρα, Παντελή Ρέα, Σουλεϊμάν Αλαά. Πενοπούλου Θεοφανία, Γκικώσης Σεραφείμ, Κοντογιώργης Λεονάρδος, Μπεγλερίδης Απόστολος, Μαρράς Ανδρέας
Κείμενο: Ζαχαροπούλου Αγγελική

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ..


Blogger Widgets Blogger Widgets