Animated School Pencil
https://www.facebook.com/12gymach
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.», Αδαμάντιος Κοραής

Τα νέα της διαμεσολάβησης..

Για δεύτερη συνεχή χρονιά υλοποιήθηκε στο σχολείο μας το πρόγραμμα της μαθητικής διαμεσολάβησης. Η ομάδα καινούρια και πολυπληθής, και από τις τρεις τάξεις του γυμνασίου, εκπαιδεύτηκε με ζήλο κια ενθουσιασμό στις τεχνικές επίλυσης ενδοσχολικών συγκρούσεων.


Κάθε Δευτέρα όλοι ήμασταν συνεπείς στη δίωρη συνάντησή μας μετά τη λήξη των μαθημάτων και τον Απρίλιο νέοι και παλαιότεροι βρεθήκαμε όλοι στο Εβραϊκό Μουσείο, στο πλασίο προσέγγισης της διαφορετικότητας και του ρατσισμού ως παράγοντες συγκρούσεων. Οι αναμνήσεις πολλές. Μάθαμε, μοιραστήκαμε, συγκινηθήκαμε, περάσαμε όμορφα, δεθήκαμε!

Ευχόμαστε σε όλους τους διαμεσολαβητές καλή πρόοδο και καλή επιτυχία στο πολύτιμο έργο τους τη φετινή χρονιά. όσο για τους προηγούμενους διαμεσολαβητές μας πραγματοποίησαν με αρκετή έως πολύ μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των εμπλεκόμενων, 25 περίπου συναντήσεις. Κάποιοι είναι μαθητές/τριες λυκείου πια και, όπως μας λένε, πήραν και εκείνοι χρήσιμα εφόδια για την προσωπική τους ανάπτυξη. Εμείς, πάντως, τους ευχαριστούμε πολύ για όσα πρόσφεραν!

Με πιστοποιημένη επιμόρφωση 100 και πλέον ωρών για τη διαμεσολάβηση, και 50 ωρών από το υπουργείο παιδείας για την ανάληψη θέσεων υπευθύνων βίας, με ενημέρωση μέσα από σεμινάρια και μετη στήριξη του σχολείου συνεχίζουμε παρά τις πολλές δυσκολίες, με στόχο τα παιδιά μας να έρχονται  με χαρά στο σχολείο, να νιώθουν ασφαλή και να προοδεύουν.

Έπεται συνέχεια με νέους στόχους, ιδέες, δράσεις και πολλή δουλειά!

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες
Μπούσουλα Ζωή-Παλούμπα Βικτωρία

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ..


Blogger Widgets Blogger Widgets