Animated School Pencil
https://www.facebook.com/12gymach
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.», Αδαμάντιος Κοραής

Διάκριση στην κοινωνική επιχειρηματικότητα για το σχολείο μας!


Φέτος οι μαθητές μας μέσα από το πρόγραμμα: «Έλα στη δράση» με υπεύθυνη την κα Τριανταφυλλιά Λούκου δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα «Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας» (Social Innovation Relay) που υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο από τον Οργανισμό Junior Achievement, και απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών (Γ΄ Γυμνασίου & Λυκείου).

Πρόκειται για ένα διαδραστικό, διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο έτσι ώστε να ενθαρρύνει τους μαθητές να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και παράλληλα να τους δώσει τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξουν για να γίνουν κοινωνικά υπεύθυνοι επαγγελματίες στο μέλλον. Οι μαθητές που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξοικειώνονται με την έννοια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και παράλληλα αναπτύσσουν τις δικές τους δημιουργικές και καινοτόμες λύσεις σε πραγματικά κοινωνικά προβλήματα δουλεύοντας σε μικρές ομάδες 2-4 ατόμων.

Η ιδέα «Διαχείριση απορριμμάτων-κομποστοποίηση και καλλιέργεια» που υποβλήθηκε από την ομάδα μαθητών και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κατόρθωσε να προκριθεί και να βρίσκεται ανάμεσα στις 20 καλύτερες ιδέες που θα λάβουν μέρος πρώτα σε Πανελλήνιο κι αν όλα πάνε καλά και στον Παγκόσμιο on-line διαγωνισμό. Πολλά συγχαρητήρια στην άξια ομάδα και καλή επιτυχία στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ..


Blogger Widgets Blogger Widgets