Animated School Pencil
https://www.facebook.com/12gymach
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.», Αδαμάντιος Κοραής

Το σχολείο μας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμμα Comenius


Φέτος το σχολείο μας κατάφερε μετά από συστηματική προσπάθεια και δουλειά να λάβει μέρος σε πολυμερή σύμπραξη ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius με εταίρους τις εξής πόλεις: Φρανκφούρτη (Γερμανία), Κωνσταντινούπολη (Τουρκία), Ρruchnik (Πολωνία). Τα συνεργαζόμενα σχολεία είναι:

· 12ο Γυμνάσιο Αχαρνών

· Ulky Ortaokulu (Κωνσταντινούπολη, Gaziosmanpasa)www.ulkugop.k12.tr

· Ludwig-Borne-Schule, Haupt und Realschule (Φρανκφούρτη)

· Szkola Podstawowa Nr 1 im Komisji Edukacji Narodowej (Pruchnik) sp1pruchnik.pl

Η Ελλάδα είμαστε η διοργανώτρια χώρα σε αυτή τη σύμπραξη η οποία έχει τίτλο έργου «Daily routine and eating habits according to geographical location now and then. Teenagers exploring with a camera». Το πρόγραμμα είναι διετές (2013-15) και είναι από τα τελευταία της σειράς Comenius αφού από την επόμενη χρονιά τα ευρωπαϊκά προγράμματα αλλάζουν δομή και υπάγονται στο Erasmus plus.

To πρόγραμμα αυτό έχει ενδιαφέρον εξαιτίας της επικοινωνίας που υπάρχει πλέον με άλλα ευρωπαϊκά σχολεία αντίστοιχης βαθμίδας και άλλου τύπου εκπαιδευτικά συστήματα. Δίνεται έμφαση στην ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης και στην επισήμανση του διαφορετικού αλλά και των ομοιοτήτων ανάμεσα στους συγκεκριμένους ευρωπαϊκούς λαούς.

Στόχος του προγράμματος είναι το άνοιγμα του σχολείου στην Ευρώπη αλλά και η θετική επίδραση που αυτό θα έχει στην τοπική κοινωνία και σε ΟΛΗ τη σχολική κοινότητα μέσω της συνεργασίας. Επιθυμία του ΙΚΥ αλλά και του Διευθυντή και Συλλόγου Καθηγητών είναι να εμπλακεί όλη η σχολική κοινότητα σε αυτό το πρόγραμμα (μαθητές, καθηγητές, γονείς) καθώς η εργασία αλλά και τα αποτελέσματα αυτής θα είναι προϊόντα συλλογικής προσπάθειας και σχολική περιουσία. Γιαυτό το λόγο θα εμπλακεί διαθεματικά κάθε επιστήμη που διδάσκεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου σε αυτό το πρόγραμμα . Η επικοινωνία θα γίνεται με ηλεκτρονικούς τρόπους και θα πραγματοποιηθούν 16 κινητικότητες μαθητών σε 2 ταξίδια για μαθητές (Φρανκφούρτη και Κωνσταντινούπολη). Η επιλογή των ταξιδιωτών - μαθητών έγινε με συγκεκριμένα κριτήρια, αναλογία αγοριών μαθητών , Β και Γ Γυμνασίου, σειρά προτεραιότητας και κλήρωση.

Τον δεύτερο χρόνο του προγράμματος δηλαδή τη σχολική χρονιά 2014-15 οι εταίροι μας θα επισκεφτούν το Ολυμπιακό Χωριό και θα πραγματοποιηθούν , συν Θεώ, εκδηλώσεις όπως ξεναγήσεις, εκδρομές, κοινές διδασκαλίες, φιλοξενία ελληνική. Χρειάζεται να συμβάλλουμε όλοι σε αυτήν την ελληνική διοργάνωση και εκπροσώπηση. Μέσω της εναρμονισμένης συνεργασίας της σχολικής κοινότητας εσωτερικά αλλά και με τα άλλα σχολεία γινόμαστε οι καλύτεροι πρεσβευτές της πατρίδας μας στην Ευρώπη.

Ανασκουμπωνόμαστε και ξεκινάμε!

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

(σχετικό κοινό blog υπό διαμόρφωση: drecht-comenius.blogspot.com)

1. Δραστηριότητα: δημιουργία λογότυπου DREHT

: D(aily) R(outine) E(ating)H(abi)T(s) που τυχαίνει να σημαίνει στη γερμανική γλώσσα «γυρίστε ταινία» και δηλώνει το εργαλείο του προγράμματός μας

ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ DreHT

2. Δραστηριότητα: μετά από σχολική δημοσκόπηση ως εθνικό μας φαγητό επιλέχθηκε το σουβλάκι (καλαμάκι) και η φασολάδα. ΟΣΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ καρικατούρα- σκίτσο με τα εθνικά μας χρώματα του εθνικού μας πιάτου

Από τις δημιουργίες θα προκύψει έκθεση των καλλιτεχνημάτων και θα επιλεγεί το καλύτερο να μας εκπροσωπήσει στην ευρωπαϊκή συνεργασία μας.

Aθηνά Στακιά φιλόλογος-υπεύθυνη του προγράμματος

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ..


Blogger Widgets Blogger Widgets