Animated School Pencil
https://www.facebook.com/12gymach
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.», Αδαμάντιος Κοραής

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας


Μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου του Ολυμπιακού Χωριού. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχιστεί η ουσιαστική  και  αποτελεσματική συνεργασία μας, μιας και κοινοί μας σκοποί είναι η παροχή βέλτιστης εκπαίδευσης και η πολύπλευρη ανάπτυξη των μαθητών-παιδιών μας!
Δέσποινα Σετάκη


Το σχολείο μας... στα Ανάκτορα στο Τατόι!

Το κτήμα στο Τατόι, έναν πολυσύνθετο τόπο με παρθένες δασικές εκτάσεις, ιστορικά μνημεία, αγροτικές εκτάσεις και  διαφορετικών ρυθμών και εποχών κτίρια, επισκεφτήκαμε σήμερα μαζί με τους μαθητές μας. Αν και τα κτίρια των Ανακτόρων καθώς και οι βοηθητικοί χώροι όπως φυλάκια, οινοποιείο, βουτυροποιείο, ιπποστάσια κ.α. έχουν σήμερα σχεδόν ερειπωθεί, η φυσική ομορφιά του περιβάλλοντος χώρου σε συνδυασμό με τον υπέροχο καιρό έκαναν την ολιγόωρη παραμονή μας εκεί εμπειρία αξέχαστη, μιας και μαθητές και εκπαιδευτικοί, απαλλαγμένοι από το άγχος του σχολείου, είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν, να αθληθούν, να αναρριχηθούν, να τραγουδήσουν και γενικότερα να ψυχαγωγηθούν και να έρθουν πιο κοντά. Διαβάστε περισσότερα...
Δέσποινα Σετάκη

Ομιλία για το AIDS στους μαθητές της Γ΄Γυμνασίου

Το σχολείο ως φυσικός χώρος μάθησης  και  συστηματικής  διαπαιδαγώγησης μαθητών -τριών που συμβάλλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους και στην υιοθέτηση αξιών, στάσεων και συμπεριφορών οφείλει και πρέπει να μην είναι αποκομμένο από την κοινωνία, αλλά να ενημερώνει τους μαθητές - αυριανούς πολίτες ορθά και επιστημονικά για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με την ανθρώπινη συμπεριφορά και την ανάπτυξη κοινωνικών και ατομικών δεξιοτήτων. Στα πλαίσια αυτής της σημαντικής αποστολής του σχολείου προσκλήθηκε από τις υπεύθυνες καθηγήτριες, κ. Ειρήνη Ρεϊση και κ. Ζωή Μπούσουλα,  ομιλητής από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) για να ενημερώσει τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου για το ΑIDS που σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών τείνει να λάβει διαστάσεις επιδημίας στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια καθώς αυξάνονται συνεχώς τα νέα κρούσματα της ασθένειας. Διαβάστε περισσότερα...
Δέσποινα Σετάκη

Έπαινος για τους μαθητές μας στον πρώτο μας αγώνα πειραμάτων

Με έπαινο για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας έπεσε η αυλαία των 7ων αγώνων πειραμάτων και κατασκευών φυσικών επιστημών. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τη διαδικασία, υποστήριξαν με ωριμότητα και σοβαρότητα τη συμμετοχή μας, παρακολούθησαν πειράματα άλλων συμμετεχόντων και ουσιαστικά συνειδητοποίησαν την εργαστηριακή υπόσταση των φυσικών επιστημών. Διαβάστε περισσότερα..
Δέσποινα Σετάκη

Η πρώτη μας εκδρομή για τη φετινή χρονιά!

Η πρώτη μας εκδρομή για το σχολικό έτος 2012-2013 είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στα ανάκτορα του Τατοϊου την Πέμπτη 18/10/2012. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για τις εκδρομές, κ. Ευτυχία Χρόνη και κ. Μιχάλης Δουκουμετζάκης, επέλεξαν η πρώτη εκδρομή του σχολείου μας να έχει κυρίως ψυχαγωγικό χαρακτήρα, μια "ανάσα διασκέδασης και ανεμελιάς" για τους μαθητές μας λίγο πριν την "τελική ευθεία" του πρώτου τριμήνου. Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος θα είμαστε όλοι εκεί! Δέσποινα Σετάκη

Πρόγραμμα Σίτισης και Υγιεινής Διατροφής στο σχολείο μας!

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το σχολείο μας επιλέχθηκε να συμμετέχει στο Πρόγραμμα Σίτισης και Υγιεινής Διατροφής, το οποίο υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής «Prolepsis» με δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με βάση την αρ. 110946/Γ7/20-09-2012 σχετική απόφαση.
Η σίτιση αφορά όλους τους μαθητές του σχολείου και θα υλοποιηθεί με τη διάθεση καθημερινών μικρογευμάτων μέσω της κυλικειάρχου, της οποίας η συναίνεση και συνεργασία είναι απαραίτητη για την υλοποίηση του προγράμματος. Το προϊόν του μικρογεύματος θα περιλαμβάνει ένα από τα εξής: σάντουϊτς με γαλοπούλα ή κοτόπουλο, τυρί και ντομάτα, αραβική πίτα ή τοστ με διπλό τυρί, κουλούρι Θεσσαλονίκης και τυρί, σπανακόπιτα με ελαιόλαδο (χορτόπιτα ή κολοκυθόπιτα) , φρέσκο φρούτο της εποχής σε καθημερινή βάση (διαφορετικό για κάθε ημέρα της εβδομάδας) και γάλα λευκό 3 φορές την εβδομάδα.
Προϋπόθεση για την έναρξη του προγράμματος είναι η άμεση συμπλήρωση κάποιων εντύπων όπως άρνησης συμμετοχής από όσους γονείς δεν επιθυμούν να συμμετέχει το παιδί τους στο πρόγραμμα καθώς και ενός ερωτηματολογίου σχετικά με τις ανάγκες σίτισης και τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών. Τα ανωτέρω έντυπα μαζί με μία ενημερωτική επιστολή και ένα έντυπο συμβουλών υγιεινής διατροφής θα διατεθούν στους γονείς μέσω των μαθητών μέσα σε ένα ενημερωτικό φάκελο. Το σχολείο θα μοιράσει τους φακέλους στους μαθητές τη Δευτέρα 15/10/2012. Περισσότερες πληροφορίες στη Δ/νση του Σχολείου ή στον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Ζάχο Θεόδωρο.
Χριστιάνα Ιωαννίδου Θεολόγος-Υποδιευθύντρια

Ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς των μαθητών της Α' Γυμνασίου

Σήμερα, είναι πλέον αδιαμφισβήτο το γεγονός ότι το σχολείο και η οικογένεια, ως οι πιο σημαντικοί φορείς κοινωνικοποίησης των νέων ανθρώπων, μοιράζονται κοινούς σκοπούς και στόχους, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η ουσιαστική επικοινωνία και η αμοιβαία ανατροφοδότηση των προσώπων που συγκεκριμενοποιούν αυτούς τους δύο θεσμούς, δηλαδή των εκπαιδευτικών και των γονέων. Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο της συνεχούς και αποτελεσματικής συνεργασίας σχολείου - οικογένειας στην κοινωνική, συναισθηματική και ακαδημαϊκή ανάπτυξη των παιδιών, καλούμε για ακόμη μια χρονιά τους γονείς των μαθητών της Α' Γυμνασίου σε μία πρώτη ενημερωτική συνάντηση την Δευτέρα 15/10/2012 και ώρα 12:45 - 14:15 στο χώρο του σχολείου μας. Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.
Δέσποινα Σετάκη

Στην τελική ευθεία οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Τη Δευτέρα 15/10/2012 θα διεξαχθούν οι εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:



ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ..


Blogger Widgets Blogger Widgets