Animated School Pencil
https://www.facebook.com/12gymach
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.», Αδαμάντιος Κοραής

Η παρουσία μας στο "Γυμνάσιο του 21ου αιώνα"!


Την Πέμπτη, 25-4-2013, συμμετείχαμε με επιτυχία στην πολιτιστική και επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Θρακομακεδόνων. Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση δώδεκα γυμνάσια του Δήμου Αχαρνών παρουσίασαν κάποια από τα σχολικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν το σχολικό έτος 2012-2013 και στο σύνολο τους λάμβαναν χώρα εκτός σχολικού ωραρίου, αποδεικνύοντας σε πείσμα των καιρών, ότι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, όταν τους δίνεται η ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να συνεργαστούν ουσιαστικά, μεγαλουργούν! Ευχαριστούμε τη διαδικτυακή εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών για το όμορφο βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο με τη συμμετοχή μας και βέβαια το Γυμνάσιο Θρακομακεδόνων για τη ζεστή φιλοξενία του και για την εξαίρετη οργάνωση της εκδήλωσης.




Τα πρώτα Teacher Awards στο Ολυμπιακό χωριό!



Τη φετινή χρονιά μια ομάδα μαθητών της Γ΄Γυμνασίου εμπνευσμένη από τα βραβεία που δίνονται στον καλλιτεχνικό χώρο  επιφύλαξε μια έκπληξη για τους καθηγητές του σχολείου μας. Οργάνωσε και διενέργησε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ψηφοφορία για τα Τeacher Awards 2013 (Βραβεία Καθηγητών) και με τη λήξη του διδακτικού έτους απένειμε τα βραβεία στους καθηγητές που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους σε κάθε κατηγορία.  Πολύ χιούμορ και μεγάλη έμπνευση είχαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης Αναστάσιος Γιαννόπουλος και Κωνσταντίνα Τύραλη που συνέταξαν το ψηφοδέλτιο με τις κατηγορίες (όπως fashion icon γυναίκα, fashion icon άντρας, gadget freak, πιο επικοινωνιακός-ή κ.α.) και η προσπάθεια αυτή πραγματικά "αγκαλιάστηκε" από τους συμμαθητές τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Στην εκδήλωση βράβευσης κυριάρχησε η συγκίνηση, το γέλιο και η έκπληξη των καθηγητών που βραβεύτηκαν καθώς και οι πανηγυρισμοί και οι επιδοκιμασίες των μαθητών. Μια πραγματικά πρωτότυπη πρωτοβουλία που αποδεικνύει την στενή και άρρικτη σχέση μαθητών και εκπαιδευτικών στο γυμνάσιο του Ολυμπιακού Χωριού! Μπράβο σας, παιδιά!


Δέσποινα Σετάκη

To blog του e-twinning!

Τα έργα των μαθητών μας και των συμμαθητών τους από σχολεία της Πολωνίας, της Τουρκίας, της Ρουμανίας και της Καλύμνου στα πλαίσια του προγράμματος e-twinning με τίτλο: "Nautilus Quest" κοσμούν πλέον το blog που δημιούργησε η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Μαρία Βασιλοπούλου. Γνωρίστε καλύτερα το σχολείο μας, ταξιδέψτε διαβάζοντας θαλασσινούς μύθους και παραδόσεις διαφορετικών λαών, εξερευνήστε τα εκπαιδευτικά διαδικτυακά εργάλεια που "γεφυρώνουν" τις αποστάσεις μεταξύ των χωρών και "προάγουν" την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών εθνοτήτων με ένα κλικ στη διεύθυνση http://nautilustrial.blogspot.gr/.
Δέσποινα Σετάκη

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ..


Blogger Widgets Blogger Widgets