Animated School Pencil
https://www.facebook.com/12gymach
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.», Αδαμάντιος Κοραής

Το Γυμνάσιο του 21ου αιώνα..

Την Πέμπτη 25-4-2013 το σχολείο μας θα συμμετέχει στην 2η επιστημονική και πολιτιστική ημερίδα "Ανοιχτό Σχολείο - Το Γυμνάσιο του 21ου αιώνα", που θα πραγματοποιηθεί στο γυμνάσιο Θρακομακεδόνων. Στην ημερίδα αυτή που θα χαιρετήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αχαρνών Ιλίου & Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγώρας, ο Δημάρχος Αχαρνών κ. Σωτήρης Ντούρος και ο Περιφερειακός Δ/ντής Π.Ε και Δ.Ε Αττικής κ. Δημήτριος Γκίνης, δώδεκα σχολεία του Δήμου Αχαρνών θα συναντηθούν, θα γνωριστούν και θα παρουσιάσουν τις βιωματικές δράσεις που ανέπτυξαν το τρέχων σχολικό έτος στα πλαίσια των προγράμματων σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποίησαν.
 Εκεί,  μαθητές μας θα παρουσιάσουν τρία από τα δώδεκα συνολικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας και πιο συγκεκριμένα τα προγράμματα:
α) "Μικροί Ερευνητές εν δράσει: Βακτήρια-Μύκητες, οι γνωστοί μας άγνωστοι" με υπεύθυνες την κ. Δέσποινα Σετάκη και την κ. Άννα Μαυροπάνου.
β) "Ένας υπολογιστής από τα βάθη της θάλασσας: ο μηχανισμός των Αντικυθήρων"με υπεύθυνη την κ. Τριανταφυλλιά Λούκου
γ) " Αναζητώντας τον Ναυτίλο" πρόγραμμα e-twinning, με υπεύθυνη την κ. Μαρία Βασιλοπούλου.
 Πατήστε εδώ για το πρόγραμμα της ημεριδας.
Δέσποινα Σετάκη


Τα νέα μας ...από το Διάστημα!

Ο διαγωνισμός Οδυσσέας έχει λήξει εδώ και καιρό και μπορεί να μην πήραμε το ένα και μοναδικό βραβείο σε εθνικό επίπεδο, αλλά οι βαθμολογίες και τα σχόλια των κριτών που απέσπασαν οι δύο εργασίες των μαθητών μας  μας έκανε περήφανους. Πιο συγκεκριμένα η βιβλιογραφική εργασία των μαθητών μας με θέμα το μικροδορυφόρο Lamda-Sat συγκέντρωσε 15,42 βαθμούς στους 20, ενώ η πειραματική εργασία για την κοσμική ακτινοβολία απέσπασε 18,11 βαθμούς. Mάλιστα, στη δεύτερη εργασία εντυπωσίασε ιδιαίτερα  τους κριτές ο συνδυασμός της θεωρίας με το πείραμα και η  πολύ προσεγμένη παρουσίαση που συνόδευε την εργασία.  Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στην επιβλέπουσα εκπαιδευτικό κ.Βασιλική Ξύδη.
Δέσποινα Σετάκη

Συνεντεύξεις από προηγούμενους αιώνες στο σχολείο μας!


Καλύτερα να αποτύχεις πρωτοτυπώντας παρά να πετύχεις μιμούμενος.
Herman Melville, 1819-1891, Αμερικανός συγγραφέας

Στα πλαίσια της διδασκαλίας του μαθήματος της Ιστορίας Γ Γυμνασίου και μιας προσπάθειας διαδραστικής προσέγγισής του , παιδιά των τμημάτων Γ1 , Γ3 και Γ5 μετά το έναυσμα της διδάσκουσας κ. Ανάγνου Ασημίνας , όχι μόνο «ανάστησαν» ηγετικές πολιτικές φυσιογνωμίες περασμένων αιώνων αλλά απέσπασαν από αυτές αποκλειστικές συνεντεύξεις για τους τηλεοπτικούς σταθμούς όπου εργάζονται ... Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως παρέμβαση ενήλικου. Απολαύστε τη λανθάνουσα δημιουργικότητα των εφήβων μας, που, με την παραμικρή αφορμή , μάς καταπλήσσει …

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά :
Τμήματα Γ1 και Γ3

Αδαμόπουλος Λευτέρης, Ακριτίδου Χριστίνα , Αλρούπε Σάρα , Αναστασίου Στέφανος, Γεωργακογιάννη Σοφία, Γεωργουλοπούλου Κωνσταντίνα , Γιαννακάκου Ευαγγελία , Γιαννόπουλος Τάσος , Γκικάκης Φίλιππος, Γριμπίρη Δέσποινα , Δαραμάρα Δάμαρις , Δημητρόπουλος Μιχάλης, Ηρειώτης Μαρίνος, Θαλασσινού Δήμητρα – Εύη , Ιωακειμοπούλου Κατερίνα , Καρακώστας Ιάκωβος, Κατζιλιεράκη Θηρεσία, Κοντογεωργάκου Αντωνία.

Τμήμα Γ5

Ανδριανός Γιώργος, Αραβίδης Σοφοκλής, Γιαννικοπούλου Γεωργία, Δημητριάδη Πολυξένη, Καραγιάννης Αλέξανδρος, Κληρονόμου Ελευθερία, Κονδύλης Γιώργος, Κραμποκούκη Ιουλία, Κυριακόπουλος Νίκος, Λότσης Σταύρος, Μουσταφά Τζίμης, Πρέπας Ανδρέας, Σολδάτου Γεωργία,Σπανούδης Αλέξανδρος,Φλόκαλη Βέρα, Χατζηστεφανή Αγγελική 


Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να παρακολουθήσετε τα βίντεο και ψηφίστε το καλύτερο.

Θεόδωρος Δηλιγιάννης
Ελευθέριος Βενιζέλος 1
Ελευθέριος Βενιζέλος 2
Χαρίλαος Τρικούπης 1
Χαρίλαος Τρικούπης 2 
 Γεώργιος Α΄

Μείνετε συνδεδεμένοι .Προσεχώς πολεμικές ανταποκρίσεις …

Ανάγνου Ασημίνα φιλόλογος

Για έναν κόσμο χωρίς ναρκωτικά..


Από πάρα πολλές έρευνες προκύπτει ότι οι περισσότεροι χρήστες ναρκωτικών ουσιών ήρθαν σε πρώτη επαφή με αυτές πριν ενηλικιωθούν, στην εύθραυστη και γεμάτη σύγχυση ηλικία της εφηβείας.  Επειδή η πρόληψη είναι προτιμότερη από την αντιμετώπιση, η ενημέρωση των εφήβων για τον απατηλό και  αυτοκαταστροφικό κόσμο των ναρκωτικών είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας γονείς και εκπαιδευτικοί για να περιορίσουμε την επικίνδυνη εξάπλωση του φαινομένου. Έτσι, την Τρίτη 2-4-2013 προσκλήθηκε στο σχολείο μας ομιλητής από το ΚΕΘΕΑ προκειμένου να αποκαλύψει στους μαθητές μας τις αληθινές διαστάσεις του φαινομένου και να αποκαλύψει τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από τις εξαρτησιογόνες ουσίες. Διαβάστε περισσότερα..
Δέσποινα Σετάκη

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ..


Blogger Widgets Blogger Widgets