Animated School Pencil
https://www.facebook.com/12gymach
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.», Αδαμάντιος Κοραής

"Γλυκές Αλχημείες" στην κοπή της πίτας των Ελλήνων Ολυμπιονικών

Ο "αλχημιστής των γλυκών" κ. Στέλιος Παρλιάρος, προσκεκλημένος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (Σ.Ε.Ο), αφού μοιραστεί τα "μυστικά" παρασκευής της παραδοσιακής βασιλόπιτας με μαθητές του 15μελούς συμβουλίου του γυμνασίου μας θα την προσφέρει στο Σύλλογο και θα παραστεί στην κοπή της, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 17:30 στο κλειστό Γήπεδο του Συλλόγου "Αθηνά", στο Ολυμπιακό Χωριό. Μια εκδήλωση, τιμή για όσους μας έκαναν εθνικά υπερήφανους, γεμάτη γεύσεις, αρώματα και με εκπλήξεις για όλους τους παρευρισκόμενους πραγματοποιείται στη γειτονιά μας, γι'αυτό μην τη χάσετε!

Πρωτοχρονιάτικες πίτες για όλους τους μαθητές!

Τη Δευτέρα 21/1/2013, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας επιφύλαξε για τους μαθητές μας μια "γλυκιά" έκπληξη, καθώς προσέφερε 18 μεγάλες βασιλόπιτες συνοδευόμενες από τον αντίστοιχο αριθμό βιβλίων - δώρων για τους τυχερούς που βρήκαν το φλουρί.  Το κάθε τμήμα είχε την ευκαιρία να κόψει την πίτα του παρουσία του διδάσκοντος της ώρας εκείνης αρχίζοντας τη νέα χρονιά, όπως επιτάσσει η παράδοση.   Μια πραγματικά πολύ ωραία πρωτοβουλία στην αρχή του νέου έτους που είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθηθεί από άλλες ανάλογες!
Δέσποινα Σετάκη

Πρωτιά και στην ανακύκλωση!

Το σχολείο μας ήταν ένα από τα σχολεία του Δήμου Αχαρνών που συμμετείχαν στη Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης που πραγματοποιήθηκε  από 3/12 - 17/12/2012 και διοργανώθηκε από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού .  Η μαθήτρια Ζαχαρούλα Βελούδου της Γ1 τάξεως, μέλος της περιβαλλοντικής μας ομάδας ήταν μέσα στους νικητές μια και κατόρθωσε να συλλέξει και να επιστρέψει 88 ανακυκλώσιμες συσκευασίες στα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα ανακύκλωσης μεταλλικών, πλαστικών και γυάλινων συσκευασιών γνωστού σούπερ μάρκετ της περιοχής που ήταν και ο χορηγός των επάθλων του διαγωνισμού.  Μπράβο Ζαχαρούλα. Μας έκανες περηφάνους! Διαβάστε περισσότερα
Δέσποινα Σετάκη

Το σχολείο μας στην Ευρώπη!

Το σχολείο μας φέτος, λαμβάνει μέρος στο e-twinning, μια ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Διά Βίου Μάθησης, μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος (Κατερίνα Κεχαγιά, Σοφία Σούκου, Τριανταφυλλιά Λούκου, Λίζα Γιαννησοπούλου, Αθηνά Στακιά και Θεανώ Κακαβάκη ) με επικεφαλής την υπεύθυνη κ. Μαρία Βασιλοπούλου καθώς και μια ομάδα μαθητών θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με αντίστοιχα σχολεία της Ευρώπης. Διαβάστε περισσότερα..
Δέσποινα Σετάκη

Ο χιονιάς "έκλεισε" το σχολείο μας..

Λευκό τοπίο στο Ολυμπιακό Χωριό
( πηγή: http://toasterithsplhroforias.blogspot.gr/ )


Σήμερα, Τρίτη 8-1-2013, είδαμε "άσπρη μέρα" στο σχολείο μας.. Το πυκνό χιόνι που "πολιουρκούσε" την αττική από το βράδυ της Δευτέρας , "έντυσε" στα λευκά από νωρίς το πρωί  πολλές περιοχές της βορειοανατολικής αττικής, ανάμεσα στις οποίες ήταν και το Ολυμπιακό Χωριό. Έτσι, λόγω του χιονιά και των χαμηλών θερμοκρασιών, το σχολείο παρέμεινε κλειστό.
Δέσποινα Σετάκη

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ..


Blogger Widgets Blogger Widgets