Animated School Pencil
https://www.facebook.com/12gymach
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.», Αδαμάντιος Κοραής

Εκδήλωση για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο στη γειτονιά μας!

Σήμερα, Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19:30, θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων εκδήλωση με κεντρικό θέμα: "Η ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο". Η εκδήλωση  που οργανώνεται από την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού - Αχαρνών, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (saferinternet) και υποστηρίζεται από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, εντάσσεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος και δραστηριοτήτων "ΟΔΥΣΣΕΑΣ" 2013 με σκοπό την εκπαίδευση των μαθητών και τη  στήριξη γονέων και εκπαιδευτικών για την ασφαλέστερη δυνατή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά. Ομιλητές στην εκδήλωση είναι ειδικοί επιστήμονες για την ασφάλεια του διαδικτύου, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί μέλη του προγράμματος: «ΑΡΙΑΔΝΗ: Ασφαλής χρήση του διαδικτύου και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του». 

Η θεματολογία της εκδήλωσης θα είναι ο ρόλος που διαδραματίζει το διαδίκτυο στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, η εξάρτηση από το διαδίκτυο, οι τρόποι προσέγγισης των παιδιών με συμπτώματα εξάρτησης και ο ρόλος της οικογένειας, τα είδη των παιχνιδιών και οι κίνδυνοι από τη χρήση τους και τέλος ο διαδικτυακός ή ηλεκτρονικός εκφοβισμός (cyberbullying) και ο ρόλος του γονέα στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση .
Δέσποινα Σετάκη

Συνάντηση Γονέων - Εκπαιδευτικών

Λίγες ημέρες πριν την "εκπνοή" του πρώτου τριμήνου, δηλαδή την Πέμπτη 15/11/2012, καλούμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του γυμνασίου μας σε συνάντηση, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για την επίδοση και γενικότερα την πρόοδο των παιδιών τους. Καθώς τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά, οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε ώρες διαλειμμάτων αλλά και σε ώρες που οι εκπαιδευτικοί δε θα έχουν μάθημα, καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου. Σας περιμένουμε!
Δέσποινα Σετάκη

Γιορτάζοντας το "ΌΧΙ" ..

Την Παρασκευή 26/10/2012 πραγματοποιήθηκε η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας με μεγάλη επιτυχία. Προσεχτικά επιλεγμένα τραγούδια και ποιήματα "ζωντάνεψαν" εικόνες της εποχής στους παρευρισκόμενους, ενώ το θεατρικό δρώμενο που επελέγει για να κλείσει την εορτή συγκίνησε και απέσπασε τα περισσότερα χειροκροτήματα. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές! Διαβάστε περισσότερα..
Δέσποινα Σετάκη

Το σχολείο μας "πήγε"...παρέλαση!


Οι αριστούχοι μας εντυπωσίασαν με τη χάρη και τη λεβεντιά τους, στην καθιερωμένη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του Δήμου Αχαρνών. Συγχαρητήρια στους μαθητές: Τύραλη Κωνσταντίνα, Τάτση Αθανάσιο, Γιαννόπουλο Αναστάσιο, Χωριανόπουλο Στέφανο, Γκουντάνα Χρήστο και Έλενα Καμαρινού καθώς και στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής που   τους συνόδεψε, κ. Δημήτριο Καρλή,  για την άξια εκπροσώπηση του σχολείου μας.
Δέσποινα Σετάκη

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ..


Blogger Widgets Blogger Widgets