Animated School Pencil
https://www.facebook.com/12gymach
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.», Αδαμάντιος Κοραής

Ο πρώτος μας αγώνας πειραμάτων!

Οι μαθητές μετρούν το ύψος της αναπήδησης της μπάλας.
Για πρώτη φορά το 12ο Γυμνάσιο Αχαρνών θα εκπροσωπηθεί στους 7ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών, με θέμα: «Ξεπερνώντας τα σύνορα στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών» («Crossing Borders in Science Teaching»), του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη» (Science on Stage – Europe). Η εργασία που συνέθεσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κ. Δέσποινα Σετάκη, κ. Άννα Μαυροπάνου, κ. Βασιλική Ξύδη του κλάδου ΠΕ04 και περιλάμβανε ένα πείραμα το οποίο πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Γ' τάξης Λουρδή Φαίδρα, Καραγιάννη Αλέξανδρο και Κληρονόμου Ελευθερία στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας, προεπιλέχθηκε και θα διαγωνιστεί στην ενότητα «Διερευνητική Μάθηση» την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, 8:00-20:00 και το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012, 8:00 - 14:00 στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα απλό και εφαρμόσιμο στην καθημερινή διδακτική πράξη πείραμα με έντονο διαθεματικό χαρακτήρα μέσα από το οποίο οι μαθητές συνειδητοποιούν τη σύνδεση καθημερινών φαινομένων όπως π.χ. η αναπήδηση μιας μπάλας με βασικές έννοιες Χημείας και Φυσικής, που σε πρώτη φάση τις θεωρούν μηχανιστικές, αφηρημένες και «έξω» από την πραγματικότητα που βιώνουν. Θα  παρακολουθήσουμε την προσπάθεια σας, μια και οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω διαδίκτυου στην διεύθυνση: http://vod.sch.gr/video/iptv/646 και σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!
Δέσποινα Σετάκη



Έναρξη αρχαιρεσιών για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Γυμνασίου Αχαρνών (Ολυμπιακού Χωριού) καλεί όλους τους γονείς των μαθητών μας στην Ετήσια Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3/10/2012 και ώρα 18:00. Ακολουθεί η αναλυτική πρόσκληση που μοιράστηκε στους μαθητές μας από το Δ.Σ. του Συλλόγου.


Διαδραστικοί πίνακες στο σχολείο μας!

Το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", γνωστό για την ευαισθησία του πάνω σε κοινωνικά και εκπαιδευτικά θέματα, εξόπλισε όχι μόνο το εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας  με καινούριους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και πέντε από τις αίθουσες μας με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην «φαρέτρα» της εκπαίδευσης, τους  διαδραστικούς πίνακες!  Η διδασκαλία πλέον αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά» μέσω της  εικόνας, του βίντεο, του ήχου και των άλλων πολυμεσικών εφαρμογών, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνονται με ευκολία στόχοι όπως η αμείωτη  προσοχή των μαθητών στο μάθημα και η θετική στάση για τη μάθηση. Ευχαριστούμε πολύ το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" για την δυνατότητα που μας έδωσε να αντιληφθούμε κι εμείς και οι μαθητές μας πόσο διασκεδαστική μπορεί να είναι η εκπαίδευση και πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η διδακτική και μαθησιακή διαδικασία με την χρήση των νέων τεχνολογιών. Ελπίζουμε δε, μελλοντικά να δώσει την ευκαιρία και στους υπόλοιπους μαθητές μας να «γευτούν» αυτή τη νέα εμπειρία της εκπαίδευσης εξοπλίζοντας ακόμα περισσότερες αίθουσες του σχολείου μας με αυτά τα πολύτιμα «εργαλεία»!
Δέσποινα Σετάκη

Τα νέα μας προγράμματα

Για ακόμη μία χρονιά  φιλοδοξούμε να λειτουργήσουν στο σχολείο μας πολλά διαφορετικά προγράμματα στοχεύοντας  τόσο στη βιωματική κατάκτηση της γνώσης όσο και  στην ανάπτυξη σε βάθος θεμελιωδών κοινωνικών δεξιοτήτων μάθησης και επίλυσης προβλημάτων της καθημερινής ζωής που δεν συνδέονται με κανένα ξεχωριστό γνωστικό αντικείμενο, αλλά "αντιμετωπίζουν"  ολιστικά τη γνώση αποτελώντας σημαντικά εφόδια για τους αυριανούς ενεργούς πολίτες, τους μαθητές μας.  Έτσι, ανάλογα με το ενδιαφέρον, το τρέχον σχολικό έτος θα λειτουργήσουν 3 προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, 7 πολιτιστικά προγράμματα και ένα πρόγραμμα αγωγής υγείας. Διαβάστε περισσότερα..

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς

Αύριο Τρίτη 11/09 και ώρα 8:30 θα γίνει ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2012-2013. Παράλληλα θα δωθούν βιβλία στην Α' Γυμνασίου και θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές/τριες καλή σχολική χρονιά.



ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ..


Blogger Widgets Blogger Widgets